Nb. 48% følger ikke opp sine tilbud og taper da 15% av sin omsetning. Noe å tenke på…

 

 

IMG_1154

Ditt tilbud skal være interessant og lettlest
Hvordan du utformer ditt skriftlige tilbud,
kan ha stor innvirkning på hvordan kunden
vurderer deg opp mot dine konkurrenter.

Om du sender et dårlig utformet skriftlig tilbud til kunden, kan det føre til at han vurderer ditt produkt kun på pris og ikke på fordeler og nytteverdi. Dårlige tilbud er tilbud uten individuell tilpasning.

De fører ofte til at kunden kun sammenligner priser. Du må sørge for å bli vurdert ut fra en helhetsvurdering som også omfatter kapasitet, produkt, garantier, service, oppfølging, ol.

HVA – Tilbudet til kunden er din skriftlige
oppsummering og konkretisering av kundens ønsker/ krav/behov og din løsning slik du har oppfattet det.

Det skal fremgå klart og tydelig hvorfor kunden skal kjøpe ditt produkt. Således skal et tilbud ikke være en oppramsing av produktets egenskaper, men det skal inneholde fordeler for kunden, finesser ved produktet, innsparingsmuligheter og nytteverdi.

HVEM – Ditt tilbud skal være oversiktlig og lettlest. Det skal være kort, klart og konkret.

Det må ikke være for omfattende. Det skal
være lett å lese det. Se nøye etter alt du kan kutte ut.

Det må vekke kundens interesse og
se bra ut. Det behøver ikke inneholde de
flotteste fargeplansjer, men det må være
oversiktlig og greit. Hvis du har anledning, og får lov av kunden, presenter ditt tilbud personlig! Da vil du ha mulighet til å møte eventuelle innvendinger og svare på dem der
og da.

Regn med at andre enn den personen du har snakket med også vil lese tilbudet ditt. Selv om du kun har hatt kontakt med innkjøper hos din kunde og innkjøper ikke har sagt noe om det til deg, er det sannsynlig at både økono-
miansvarlig og adm. direktør også vil lese ditt tilbud.

Det betyr i klartekst at andre enn den
personen du stiler ditt tilbud til, må kunne forstå innhold og mening i tilbudet. Det gjør at du skriver brevet ditt mer formelt enn den personlige kontakten du har oppnådd med din kunde, skulle tilsi.

HVORDAN – Det første spørsmålet du må
stille deg er: Har jeg råd til å vinne anbudet?

Arbeidet med å utarbeide et tilbud koster tid, materiell og penger. Du kan se på det som utgifter til markedsføring, men fortsatt er det kostnader på lik linje med annonsering, utsending av kundeinfo og reklamemateriell.

Tenk deg om og prioriter de salgene du går for. Tid er penger. Du må derfor sørge for at dine utvalgte kunder er ”utgifter til inntekts ervervelse!”

Hvilke andre og mer lønnsomme kunder kunne du brukt tiden på?

Hvorfor kaste bort tiden på salgsfremstøt som sjelden eller aldri lykkes? Og hva skjer med omdømmet ditt om du taper anbud etter anbud?

Hvordan påvirker det selvtilliten til dine
ansatte?

Nb. 48% følger ikke opp sine tilbud og taper da 15% av sin omsetning. Noe å tenke på…

Kay Ellingsen 91000 744

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s