Alle er motiverte 🍒

Det er kun et spørsmål å finne ut hva de er motivert for.

Hva brenner du for?

Hva jager du etter?

Hvilke ønsker har du?

Hvilke drømmer har du?

Mange tør ikke tenke tanken og sliter med å finne ut hva de egentlig vil/er motivert for. Da kan du spørre:

Hva frykter du?

Kunsten er å tenke de fortrengte «det går ikke tankene». Hva er det du ikke tør tenke på? Ikke tør si høyt? Ikke engang hviske så bare du selv hører det? Tenk deg at du ikke har noen begrensninger, at du er rik nok, har tid nok, er fullstendig fri og uten forpliktelser, hva vil du da ønske å bruke dine 700 800 livstimer til? (Kalkylen er basert på at du blir 80 år).

Vi skiller mellom indre og ytre motivasjon.

Indre motivasjon: Aktiviteten starter og holdes ved like av interesse for selve oppgaven – kalles ofte også for naturlig motivasjon –
selvmotivering.

Ytre motivasjon: Aktiviteten starter og holdes ved like ved utsikter til å oppnå belønninger eller mål som er selve oppgaven uvedkommende. Det kalles ofte for kunstig motivasjon for eksempel bonusordninger.

Både indre og ytre motivasjon har til felles at de er lystbetonet – enten vi snakker om en indre glede ved et gjøremål – eller håp om en framtidig belønning.

Lær dine medarbeideres mål å kjenne.

Mange anerkjente forskere mener at 40 prosent av våre trekk er medfødt, og at vi ut fra dette utvikler noenlunde faste mønstre av atferd. Vi blir altså nokså forutsigbare i like situasjoner. Våre strategier bygger på hvilke typer mål vi helst vil nå og hvilke ubehagelige spenninger vi vil unngå.

Vår atferd påvirkes av våre drømmer og våre frykter. De fire mål og frykt-temaene er:

1. Den røde ønsker å få best mulig resultat, og å ha kontroll på arbeidssituasjonen.
Frykten er å bli utnyttet og å miste kontrollen.

2. Den gule ønsker å være sosialt akseptert, godt likt av andre. Frykten er å bli avvist,
utestengt og upopulær.

3. Den grønne ønsker om å ha trygghet og
stabilitet. Frykten er brå endringer og tap av stabilitet.

4. Den blå ønsker å ha høy standard og høy presisjon i det han/hun produserer.

Frykten er avvik fra standarden og å få kritikk for utført arbeid.
Nøkkelen til dine medarbeideres mål, kan ligge i frykten. Du skal bare snu fortegnet.

Frykter du avvisning, er det din drøm å bli populær og berømt. Frykter du fattigdom, kan drømmen være et liv i rikdom og luksus. Frykter du å miste kontrollen, kan drømmen bli alt som gir deg frihet og et ubekymret liv.

Frykter du kritikk, kan drømmen bli å imponere dine venner og bli noe stort.

De som lykkes, er de som gir slipp på det negative fryktbelastede
bildet og holder fast ved det positive lystbetonte bildet.

Hva skjer med økonomien til selgeren om salget øker med 50 prosent? Spør du dine
selgere om det, da kommer ønskene frem
– ønskene som de ikke har råd til, ønsker som de ikke har turt å ønske seg fordi de har trodd at de var umulige å oppnå. Det kan være ønsker om en toppleilighet, større bolig, flere barnerom, bedre bil, hytte med strandlinje og egen brygge eller hytte midt i skibakken.

Om din medarbeider sliter med å visualisere sitt mål, kan vedkommende ha en skjult depresjon.

Det er en utfordring å være entu-
siastisk eller sterkt motivert om du ser mørkt på livet. På den andre siden er det vanskelig å se svart på det når du gjør noe du virkelig verdsetter og liker.

Kay Ellingsen 🍒 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s