X har en tendens til å kjøre for fort frem og oppfører seg som om kunden har kjøpt varene før kunden har tenkt tanken på å kjøpe. Det kan irritere.

image

Den gule har en tendens til å kjøre for fort frem og oppfører seg som om kunden har kjøpt varene før kunden har tenkt tanken på å kjøpe.

Det kan irritere.
Den gule kan også overselge dvs. å love mer enn det som er nødvendig for å gjennomføre salget. Det skal være mulig for kunden å opp- leve at han/hun får mer enn forventet.

Lover din medarbeider for mye, vil kunden lett bli skuffet. Vær oppmerksom på gules tendens til å love løsninger som ikke er mulige. De kan love kunden skreddersøm uten å sjekke at det faktisk lar seg gjøre.

Dine røde lover også mye, men de tar de nødvendige telefonene med kunden til stede og ordner opp der og da. De vil ha avtalen i boks med en gang.

De blå vet hva de kan love for de har sjekket det opp på forhånd. De har satt seg inn i produktets muligheter og begrensninger.

De grønne lover ikke noe før de har fått undersøkt saken nøyere. De utsetter salget til de har fått forsikringer om hva som er
mulig og må derfor avtale ny kontakt.

GRUNNLEGGENDE SUKSESSFAKTOR ER RETT DOSE TIL RETT TID
• Hvor ofte skjer det at kunden kommer skuffet tilbake?

• Hva vet du om hvor mange som benytter kjøpslovens angrefrist på 14 dager etter at de har kjøpt av deg?

• Hva ville du sagt hvis du skulle selge til deg selv?

• Hva vil ditt produkt hjelpe mot?

• Hva betyr dette for din tilnærming/atferd til kundene dine?

Alle har atferdstrekk som brukt på feil tids- punkt, på feil sted, i feil situasjon eller overfor feil kunde, utløser en eksplosiv
kundereaksjon som kan pulverisere salget. Disse risikosonene for konflikt lønner det seg å ha oversikt over.

Og det kan du få gjennom: Businessacademy24.no

Kay Ellingsen 91721000 eller Kay.elling@gmail.com

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s