Du skal være der kundene dine er. Altså hvor du faktisk kan ha håp om tjene penger.

img_8936

De fleste bedrifter har forstått at sosiale medier har kommet for å bli. Markedsføring i sosiale medier er en ypperlig måte å tiltrekke seg nye kunder på. Det er imidlertid ikke alle som har en klar målsetting med hva de gjør, og i svært mange tilfeller dreier det seg om sporadiske oppdateringer. Og den mest brukte unnskyldningen er: Jeg har ikke tid!

Er du en av disse? Leser du videre kan du ta farvel med denne unnskyldningen en gang for alle.

Mange opplever nok at det kan være overveldene å skulle markedsføre bedriften sin i sosiale medier. Du skal selvfølgelig ikke være aktiv i alle kanaler. Du skal være der kundene dine er. Altså hvor du faktisk kan ha håp om tjene penger. Dersom du ikke vet hvor kundene dine er må du finne ut av det.

Kunder i all hovedsak bruker Facebook og LinkedIn. Derfor er disse kanalene vi bruker mest tid på, og det er der vi legger igjen annonsekronene våre.

Vi er imidlertid i andre kanaler også (Twitter, Instagram og Google+), men vi bruker ikke mye tid på å lage eget innhold til disse kanalene.

Når bedrifter setter opp en nettside får de alltid beskjed om at de må ha klare mål med nettsiden. Det samme gjelder tilstedeværelse i sosiale medier. Hva ønsker du å oppnå med å markedsføre deg der?

Flere kunder?

Bygge merkevare?

Vise frem produkter?

Øke trafikken inn til nettsiden din?

Bygge lojalitet hos eksisterende kunder?

Økt salg?

Når målsettingen(e) er klare er det også lettere å se hvilket innhold du bør fokusere på.

Hovedpoenget er at du ikke dytter reklame på følgerne dine, men tilbyr dem tips og råd som de ønsker.

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s