Du må bryte vaner… «men det gjelder jo ikke deg…

IMG_2470
Tankebaner er grunnlaget for våre vaner. Hvordan bryter du uvaner og lærer nye vaner?
Siden de fleste atferdsmønstre er tillærte vaner, kan du alltid lære nye.

Det er tre betingelser som skal oppfylles for å endre atferd. For det første må endringen av vanen
være en meningsfull oppgave. Du må synes dette området er viktig nok for deg til at du vil bruke tid og krefter på å endre det.

For det andre må du holde fokus på oppgaven over tid. Og for det tredje må du repetere, repetere og
repetere til vanen blir automatisert. Du må du gjenta ditt nye atferdsmønster om og om igjen helt til det sitter. Dette tar tid.

Det  tar et sted mellom tre måneder og to år. Vær tålmodig, le gjerne av deg selv når du feiler. Det er verdt det. Du har jo valgt en endring som er viktig for deg. Humor hjelper deg til å holde ut.

Bare det å forsøke å tenke annerledes om egen atferd betyr at du er i ferd med å øke din fleksibilitet. Tankebaner er grunnlaget for våre vaner. Det er lettere å overskrive gamle vaner med nye enn å slette tillærte vaner. Jo mer du fokuserer på en meningsfull oppgave, jo sterkere blir ønsket om en forbedring.

Hva gjør du når fremgangen uteblir? Fortsetter du å gjøre det samme slik de fleste andre gjør eller tenker du nytt og annerledes? Om du handler annerledes, vil du oppdage at du oftere får flere fornøyde kunder. Og blir
kunden fornøyd, blir du fornøyd.

Tror du på tålmodighet og ærlighet? Hvilke følger har det for din atferd?

Våre oppfatninger formes av personlig erfaring. Det er fascinerende hvor lite som skal til for å forme vår tro og våre oppfatninger. Hvor mange avvisninger i telefonen skal til for å få telefon- skrekk? Hvor mange ganger skal du bli skuffet for å miste trua på folk? Hvor mange urimelige kunder skal du ha før du konkluderer med at alle kunder fortjener å bli lurt?

Hjernen er skrudd sammen slik at vi søker forutsigbarhet. Det innebærer at den vier større oppmerksomhet til erfaringer som
bygger opp under de oppfatningene vi allerede har. Har du en tendens til å ta ting personlig, vil en liten avvisning få stor betydning. Da er det naturlig å ta avvisningen personlig. Og vi føler skyld og skam slik vi følte den gang vi ble avvist første gang, den gang våre foreldre sendte oss på rommet fordi vi angivelig hadde gjort noe galt.

Ha en motiverende og inspirerende aften.

Kay Ellingsen 🍒 91 000 744

Kay@Next1.no

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s