Du må bryte vaner.

IMG_2470

Du må bryte vaner
Tankebaner er grunnlaget for våre vaner. Hvordan bryter du uvaner og lærer nye vaner?
Siden de fleste atferdsmønstre er tillærte vaner, kan du alltid lære nye.

Det er tre betingelser som skal oppfylles for å endre atferd. For det første må endringen av vanen
være en meningsfull oppgave. Du må synes dette området er viktig nok for deg til at du vil bruke tid og krefter på å endre det.

For det andre må du holde fokus på oppgaven over tid. Og for det tredje må du repetere, repetere og
repetere til vanen blir automatisert. Du må du gjenta ditt nye atferdsmønster om og om igjen helt til det sitter. Dette tar tid.

Det  tar et sted mellom tre måneder og to år. Vær tålmodig, le gjerne av deg selv når du feiler. Det er verdt det. Du har jo valgt en endring som er viktig for deg. Humor hjelper deg til å holde ut.

Bare det å forsøke å tenke annerledes om egen atferd betyr at du er i ferd med å øke din fleksibilitet. Tankebaner er grunnlaget for våre vaner. Det er lettere å overskrive gamle vaner med nye enn å slette tillærte vaner. Jo mer du fokuserer på en meningsfull oppgave, jo sterkere blir ønsket om en forbedring.

Minn deg selv på hvorfor du ønsker å bli mer flek-sibel. Ditt mål er å bli en bestselger. Du vil bli en av de syv prosentene som selger 80 prosent. Du vil bli super serviceyter.

Hva gjør du når fremgangen uteblir? Fortsetter du å gjøre det samme slik de fleste andre gjør eller tenker du nytt og annerledes? Om du handler annerledes, vil du oppdage at du oftere får flere fornøyde kunder. Og blir
kunden fornøyd, blir du fornøyd.

Tror du på dine mål?
Tror du virkelig på at du kan nå dine hårete mål? Eller synes du bare det kunne være artig å nå dem? Det ville jo vært artig å vinne 10 millioner i Lotto, men tror du virkelig at det skjer? De fleste Lottomillionærer sier: Dette hadde jeg aldri trodd! Så hvordan er det med deg? Tror du virkelig på målene dine?

Hvis tillit er en av dine verdier, er det sannsynlig at du tror at folk er til å stole på, at det ikke er
behov for regler og kontroll, at folk kan ordne sin egen arbeidsplan og produktivitet og dine selgere utfører sine arbeidsoppdrag som
avtalt. Hvor absolutt er verdien ”tillit” for deg? Når det kommer til et stykke, har du verdien
”tillit” som honnørverdi, en fin verdi du trekker  frem ved høytidelige anledninger, men
som ikke får noen praktiske konsekvenser for dine handlinger?

Tror du på tålmodighet og ærlighet? Hvilke følger har det for din atferd?

Salg handler først og fremst om å bygge tillit over tid. Skal du oppnå andres tillit, må du først av alt kunne stole på andre, og være tålmodig. Det er naturligvis bra at du stoler på deg selv, men det blir ikke nødvendigvis salg av det. Du må vise at du stoler på kunden og produktet ditt over tid.

Våre oppfatninger formes av personlig erfaring. Det er fascinerende hvor lite som skal til for å forme vår tro og våre oppfatninger. Hvor mange avvisninger i telefonen skal til for å få telefon- skrekk? Hvor mange ganger skal du bli skuffet for å miste trua på folk? Hvor mange urimelige kunder skal du ha før du konkluderer med at alle kunder fortjener å bli lurt?

Vi sier ikke at alle dine oppfatninger er grunnløse fordom-
mer. Vi sier bare at det fra tid til annen kan det være lurt å kontrollere om dine oppfatninger
og tro om folk fortsatt er gyldige.

Tro kan bli selvoppfyllende profetier på den måten at folk ofte oppfører seg slik det er forventet av dem. Vi hører det vi vil høre og vi ser det vi vil se. Vi blokkerer som regel for observasjoner, hendel- ser og opplevelser som ikke stemmer med våre forventninger.

Hjernen er skrudd sammen slik at vi søker forutsigbarhet. Det innebærer at den vier større oppmerksomhet til erfaringer som
bygger opp under de oppfatningene vi allerede har. Har du en tendens til å ta ting personlig, vil en liten avvisning få stor betydning. Da er det naturlig å ta avvisningen personlig. Og vi føler skyld og skam slik vi følte den gang vi ble avvist første gang, den gang våre foreldre sendte oss på rommet fordi vi angivelig hadde gjort noe galt.

Vi har få motforestillinger til oppfatninger som kommer innenfra. Hadde kunden sagt at vi burde skamme oss for å ha spurt om de ville kjøpe, ville vi ledd. Men fordi skammen kom-
mer innefra, fra oss selv, våre egne tanker og følelser, gir vic skyldfølelsen rett. Det er oss det er noe galt med. Avslaget vekker skammen.

Metoden for å komme vekk fra en slik destruk- tiv indre tankespiral er å argumentere mot
avvisningen som om den kom utenfra. Du ville aldri gitt kunden rett i at du burde føle skyld og skam. Så slutt å gi deg selv rett i en følelse som er ubegrunnet.

Ha en motiverende og inspirerende aften🍒

Kay Ellingsen i Nordic Business Academy

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s