Din suksess som leder avhenger av om du klarer å få teamet til å fungere.

Hvordan du gjør det, varierer fra
person til person, med hver medarbeiders atferd og med teamets sammensetning.

Her er noen tanker om naturlig lederstil
Den røde leder er aggressiv og operativ – og du er med rette stolt over din evne til å få tingene unna på en effektiv måte. Imidlertid kan din utålmodighet og iver etter å styre bidra til at du tidvis har problemer med å  delegere arbeid til andre.

Du blir ofte sittende med alt arbeidet selv og sukker: Det er umulig å finne gode folk!

Den lederstilen du foretrekker er ”kriseledelse” for det er du best til. Du trives best når det stormer som mest og du kan gi dine instruksjoner. Da skal du vite at denne lederstilen har en tendens til å slite ut folkene rundt deg. Og det reduserer dine medarbeideres effektivitet. Du blir din egen selvoppfyllende profeti. Medarbeiderne dine fungerer dårlig.

Du får rett. Dine medarbeidere er udugelige. Krisen inntreffer,
men du har selv styrt mot den. Du har behov for kriser – for da er du best.

Hva skal du gjøre?

Du skal slutte å drive dine ansatte, i stedet skal du lede dem.

Du skal redusere ditt krav til øyeblikkelige resultater.

Din følelse av hastverk fører som regel til enkle og konkrete løsninger. Det er vel og bra, men om de kompliserte problemene blir liggende, kan konsekvensene på lang sikt bli kostbare.

Det som lønner seg på kort sikt, kan straffe seg på lengre sikt. Øyeblikkets nytelse kan bli fremtidens katastrofe. Du er god på enkel problemløsning, men sliter ved komplekse problemstillinger som krever sammenset-
ting av kryss-funksjonelle team.

Da kan din naturlige ledelsesmetode føre til flere prob- lemer enn den løser.

For å bli mer effektiv, må du dempe dine mest utålmodige sider og utvikle analytisk konsekvenstenkning.

De ledelsesferdigheter som du som instruerende leder med fordel kan trene på er å
✔ lytte
✔ bli mer fleksibel
✔ rose
✔ bli mer sosialt inkluderende
✔ tenke team som helhet
✔ vurdere medarbeideres ulike
kompetansenivå

Den blå strukturerte innadvendte leder:

Den strukturerte leder har oppnådd sin posisjon på grunn av sin nøyaktighet og omhyggelige innsats.

Du har ry for å gjøre ”tingene riktig”. Du har også et behov for å styre, særlig når det gjelder kvalitet på ytelsene. Du har gjerne vanskeligheter med å delegere fordi andre kanskje ikke oppfyller dine høye standarder. Du sier ofte ”Hvis du vil at noe skal gjøres riktig, må du gjøre det selv” og er tilbøyelig til å være meget nøyaktig når du kommuniserer.

Det kan virke som om du ”snakker nedad” til mennesker. Du kan ha en tendens til å bruke for mye tid på å organisere og sette opp systemer i stedet for å få jobben gjort.

Du unngår gjerne å fatte risikable beslutninger. Oppmerksomheten på høye standarder resulterer i at avdelingen utfører arbeid av høy kvalitet. Imidlertid kan du være meget krevende og kritisk overfor deg selv og andre.

Det virker på andre som om du har dine egne ideer om hvordan ting skal gjøres og du opp- leves som om du tror at andres arbeidsmetoder ikke er akseptable.

De ledelsesferdigheter som du som strukturerte leder med fordel kan trene på er
✔ å ta beslutninger
✔ gi mer trygghet til kolleger
✔ slutte å være dømmende, kritisk og kresen

✔ bli mer menneskeorientert
✔ kommunikasjon, problemløsning,
rådgivning, og motivering.

Hvordan du bør lede dine forskjellig type  medarbeidere får du kunnskap om fra:

Nordicbusinessacademy.no

Kay Ellingsen 91 000 744

Kay.elling@gmail.com

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s