Du velger selv om følelsene dine skal være en hemsko eller en drivkraft.

Uansett hvor god grunn du har for vonde følelser, er det lite sannsynlig at du yter dine beste prestasjoner under påvirkning av dem.

Bygg deg en kultur for å avvise bortforklaringer og unnskyldninger.

Det er lettest å komme i kontakt med følelsene når du senker farten
og lytter til din indre stemme, kjenner etter og ser for deg hvordan din indre verden er.

Er du et hurtigtog som raser fra det ene til det andre og synes det er vanskelig å slå ned på tempoet, kan det bety at du ikke ønsker kontakt med følelsene dine.

Det kan hende at du presterer enda bedre om du får ro i sjela. Har du fotografisk hukommelse? Svært få en samtale ordrett.

De fleste vil huske de viktigste temaene. Vår hjerne er slik skrudd sammen at den husker det den vil huske, dvs. at den foretar en seleksjon av hva den putter i arkivet.

Det er egentlig enda verre. Vi selekterer alle sanseinntrykk:

Hva vi ser, hva vi hører, hva vi lukter.

På grunnlag av tidligere erfaringer og fremtidige forventninger velger vi hva vi oppfatter. Det vi oppfatter her og nå, passer på denne måten med det bildet vi har av fortid og fremtid. Vi husker vår personlige tolkning.

Hjernen jobber for å opprettholde forutsigbarhet. Dersom vi opplever noe som ikke stemmer med våre tidligere erfaringer og/eller forventninger, blir den stresset.

Opplever vi at våre verdier og oppfatninger er truet, reagerer vi.
Hjernen har derfor utviklet en egen
evne til å fange opp informasjon
som avviker fra forventning.

Slik informasjon er oppmerksom-
hetsfangere. Pussig nok har disse oppmerksomhetsfangerne store likheter med de vanligste tegnene på humor som er overraskemse, ordspill med uvante ord og kombinasjoner av lyder, kontraster, paradoks dvs. misforhold mellom situasjon og beskrivelse, overdrivelse, underdrivelse
og perspektivendring.

Vår oppfatning dannes av en kombinasjon av ytre sansestimuli og indre tanker. Den bygges opp omkring tidligere erfaringer og forventninger om fremtiden og arkiveres som VAK-filer som består av bilder, lyder, lukt, smak og tanker som ofte ytrer seg som indre dialoger samt følelser.

Våre arkiverte filer blir til et kart over virkeligheten. Dette kartet er unikt for hvert enkelt individ og danner grunnlag for våre beslutninger.

Kay Ellingsen🍒

Hjemmeside for kurs: KayEllingsen.no Hjemmeside for rekruttering: Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s