Vi spiller roller av ulike grunner不

Rollespill: Vi spiller roller av ulike grunner. Vi spiller en bestemt rolle i forhold til andre for 疇 dekke over v疇rt innerste og kanskje mindre flatterende jeg.

Vi oppf繪rer oss slik vi tror de andre forventer eller slik vi tror de andre vil like bedre. spille rollen som leder kan gi oss st繪rre innflytelse enn vi formelt har.

N疇r du m繪ter disse psykologiske mekanismene i en forhandling, er det viktig 疇 interessere seg for det som ligger bak den tilsynelatende
uhensiktsmessige atferden. Og det er viktig 疇 kjenne sine egne reaksjoner og lede seg selv over i mer konstruktive baner.

Sosiologiske momenter

Den sosiale sammenhengen har ogs疇 betydning for forhandlinger. Mennesket eksisterer ikke kun som individ, men ogs疇 som medlem av ulike grupper. De fleste mennesker har behov for oppmerksomhet i form av ros, status og sosial anerkjennelse.

En kunde som forhandler for en gruppe, tenker derfor mye p疇 hvordan han/hun vil bli oppfattet av gruppa n疇r resultatet skal formidles. I en forhandling er det derfor viktig 疇 vurdere om motparten kan selge forhandlingsresultatet til sine.

Legg merke til hvordan forhandlingsparter i arbeidslivet kommentarer et forhandlings- resultat etter en runde hos Riksmeklings- mannen.

Det h繪res ut som om det er to vidt forskjellige forlik de har inng疇tt. Grunnen er at forhandlerne skal selge resultatet til sine medlemmer vel vitende om at m疇lgruppene er ulike.

Kay Ellingen

Om kayelling

Jeg har v疆rt s疇 heldig 疇 kunne omstilt og utviklet en kundemasse p疇 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne utviklere i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogs疇 medlem hos Dansk Hypnose F疆lles Forbund. Forfatter av fagb繪ker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verkt繪ykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner 4 疇rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 疇r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til 疇 anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig r疇dgiver/terapeut og coach med laserfokus p疇 headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 疇rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i n疆ringslivet og er spesialist p疇 adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater p疇 salg, service og lederutvikling. Flere av Kays kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for 疇 kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine b繪ker er blitt godkjent fra H繪gskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogs疇 v疆rt inne som fagl疆rer p疇 Markedsh繪gskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogs疇 n疇 blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk p疇 et ikon for 疇 logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s