Vi spiller roller av ulike grunner.

9169CF78-B6D3-4EC8-8D51-33BBF3D22DA3

Rollespill: Vi spiller roller av ulike grunner. Vi spiller en bestemt rolle i forhold til andre for å dekke over vårt innerste og kanskje mindre flatterende jeg.

Vi oppfører oss slik vi tror de andre forventer eller slik vi tror de andre vil
like bedre. Å spille rollen som leder kan gi
oss større innflytelse enn vi formelt har.

Når du møter disse psykologiske mekanismene i en forhandling, er det viktig å interessere seg for det som ligger bak den tilsynelatende
uhensiktsmessige atferden. Og det er viktig å kjenne sine egne reaksjoner og lede seg selv over i mer konstruktive baner.

Sosiologiske momenter

Den sosiale sammenhengen har også betyd- ning for forhandlinger. Mennesket eksisterer ikke kun som individ, men også som medlem av ulike grupper. De fleste mennesker har behov for oppmerksomhet i form av ros, status og sosial anerkjennelse.

En kunde som forhandler for en gruppe, tenker derfor mye på hvordan han/hun vil bli oppfattet av gruppa når resultatet skal formidles. I en forhandling er det derfor viktig å vurdere om motparten kan “selge” forhandlingsresultatet til sine.

Legg merke til hvordan forhandlingsparter i arbeidslivet kommentarer et forhandlings- resultat etter en runde hos Riksmeklings- mannen.

Det høres ut som om det er to vidt forskjellige forlik de har inngått. Grunnen er at forhandlerne skal selge resultatet til sine medlemmer vel vitende om at målgruppene er ulike.

Rainmaker Academy

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s