Jeg har aldri vært redd for å snakke med folk og ta opp vanskelige problemer. (Odd Runar Knudsen, tidligere konsernsjef og medeier i Validus AS)

IMG_2470

Jeg har aldri vært redd for å snakke med folk og ta opp vanskelige problemer. Og jeg har selv vært overbevist om at det lønner seg å være bunn ærlig for å slippe å møte svingdøra.

Humor har derfor vært viktig og kan ofte løse opp i anspente situasjoner. Når ting skjærer seg, har vi gått tilbake både to og
tre ganger. Når begge parter vil ha en avtale, er det bare å starte på nytt.

Advokater har ødelagt mange gode dealer. Detaljene baller på seg og blir en stor bamse som skygger for den virkelige dealen.

Hva var det egentlig som skar seg? Det kan være slitsomt å begynne på nytt, men begge parter vet nå hvor grensa går og begge er mer villig til å gi seg på detaljer og be advokatene tone ned sin rolle.
Odd Runar Knudsen, tidligere
konsernsjef og medeier i Validus AS.

Kompetanse i forhandlingsteknikk er særlig viktig for dem som er storkundeansvarlige, men også de som jobber med kundeservice eller har servicefunksjoner internt i bedriften har nytte av et kurs i forhandlingsteknikk.

Det finnes kunder som har det. Alle som representerer firmaet på en eller annen måte, har ledende stillinger eller fyller ansvarsfunk- sjoner på arbeidsplassen har nytte av gode diplomatiske ferdigheter.

Hvor ofte forhandler du?
De fleste har en fornemmelse av at forhandlinger er noe som skjer en gang i mellom, ved konflikter, i viktige salgsmøter, når du sitter i

forhandlingsmøter eller du tar imot klager. I virkeligheten forhandler du med andre mennesker hver eneste dag om hverdagslige aktiviteter. Hvem skal gjøre hva og når i huset? Hvem lager middag, rydder, tar oppvasken, vasker vinduer eller lufter bikkja? Hva skal vi gjøre i helgen og hva med ferien?

Hvem skal vi invitere eller besøke, hvor skal vi spise, hvor skal vi reise på ferie, hva skal vi gjøre der og skal vi gå på kino, i teater, på restaurant eller skal vi leie video? Skal vi ha sex eller ikke? Vi bruker møtetekniske grunnregler i mange situasjoner uten at vi tenker over at det er forhandlinger vi holder på med.

Forut for enhver beslutning ligger en forhandling, stor eller liten. Noen ganger
kommer vi godt ut av det. Andre ganger føler vi som 91 Stomperud: ”Ideligen e de je som får dom verste jobba!”

Kay Ellingsen

NordicBusinessAcademy.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s