Det er en i utgangspunktet en positiv intensjon bak alle våre handlinger.

 

4BBE45E4-C04C-41A3-9411-10B9B2569505

 

Bestselgeren henter tankemodellen fra NLP (nevrolingvistisk programmering)
NLP er en modell som beskriver de prosesser, strukturer, mønstre og strategier som hjernen bruker for å bearbeide informasjon den mottar fra omverden.

NLP er en metode for å forstå sinnets subjektive arbeidsmetode. Innsikt i
måten hjernen arbeider på, vil gi deg en
mulighet til å forandre din måte å tenke,
føle og handle på. Du kan påvirke din atferd.

Salg og service er atferdspåvikning gjennom kommunikasjon. Din jobb er å påvirke din egen atferd slik at du kommuniserer godt med kunden din. Til det trenger du en god indre dialog.

NLP er en forkortning for NevroLingvistisk Programmering: Nevro (=nervesystemet) viser til hvordan våre opplevelser, gjennom våre sanser, blir behandlet, filtrert og bearbeidet i nervesystemet (hjernen).

Lingvistisk (=språk) viser til det språklige utrykk vår opp- fatning av verden får og blir behandlet etter. Våre opplevelser kodes, ordnes og behandles i nervesystemet. Programmering henspeiler på måten vi bruker, er programmert til å bruke, våre opplevelser, via sanser og språk,
til å kommunisere med oss selv og andre for å oppnå de resultater vi ønsker.

NLP ble startet i begynnelsen av 70-årene
av John Grinder, språkprofessor ved
Universitetet i California og gestaltterapeuten Richard Bandler. NLP ble utformet gjennom studier av datidens tre mest fremragende terapeuter: Fritz Pearls, Virginia Satir og Milton H. Ericson.

Hensikten var å avdekke mønstre som ble benyttet av disse terapeutene og lage enkle modeller som kunne benyttes av andre for å oppnå gode resultater. NLP henter inspirasjon fra mange ulike retninger innen psykologien og nevro-
logien.

Her finner du noen grunnleggende
gestaltspørsmål som også finnes igjen i NLP.

Tanketreningsmanualer
• Hva skjer med deg nå?
• Hva tenker du nå?
• Hva føler du nå?
• Hva hindrer deg nå?
• Hva har du behov for nå?
• Hva skal til for at dine behov skal dekkes?
• Hva oppdager du nå?
• Hva unngår du nå?

NLP’s grunnleggere laget modeller basert på ubevisste mønstre som du kan bruke bl.a. til effektiv kommunikasjon, personlig forandring, raskere innlæring og større livsglede. NLP er i dag spredt ut over store deler av verden. I Norden har danskene kommet lengst i å bruke NLP i næringslivet.

Det er en i utgangspunktet en positiv intensjon  bak alle våre handlinger. Vi gjør alltid det beste vi kan i forhold til de ressurser vi har til rådighet. Den person eller part som er mest fleksibel i et system, har størst innflytelse og størst mulighet til måloppnåelse. Kommuni- kasjonen din vurderes ut fra den respons den fremkaller.

Det er din relasjon eller opplevelse som skaper betydningen, og ikke situa-
sjonen eller opplevelsen selv.

Mennesket har de evnene som trengs til å endre seg. Positive forandringer skapes ved å bevisstgjøre disse og tilføre ressurser.

Rainmaker Academy – Kay Ellingsen

2DAA55E8-F8A0-4CCD-9E95-6101C472837E

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s