Det er en i utgangspunktet en positiv intensjon bak alle våre handlinger.

 

 Bestselgeren henter tankemodellen fra NLP (nevrolingvistisk programmering)
NLP er en modell som beskriver de prosesser, strukturer, mønstre og strategier som hjernen bruker for å bearbeide informasjon den mottar fra omverden.

NLP er en metode for å forstå sinnets subjektive arbeidsmetode. Innsikt i
måten hjernen arbeider på, vil gi deg en mulighet til å forandre din måte å tenke, føle og handle på. Du kan påvirke din atferd.

Salg og service er atferdspåvikning gjennom kommunikasjon. Din jobb er å påvirke din egen atferd slik at du kommuniserer godt med kunden din. Til det trenger du en god indre dialog.

NLP er en forkortning for NevroLingvistisk Programmering: Nevro (=nervesystemet) viser til hvordan våre opplevelser, gjennom våre sanser, blir behandlet, filtrert og bearbeidet i nervesystemet (hjernen).

Lingvistisk (=språk) viser til det språklige utrykk vår opp- fatning av verden får og blir behandlet etter. Våre opplevelser kodes, ordnes og behandles i nervesystemet. Programmering henspeiler på måten vi bruker, er programmert til å bruke, våre opplevelser, via sanser og språk,
til å kommunisere med oss selv og andre for å oppnå de resultater vi ønsker.

NLP ble startet i begynnelsen av 70-årene av John Grinder, språkprofessor ved Universitetet i California og gestaltterapeuten Richard Bandler. NLP ble utformet gjennom studier av datidens tre mest fremragende terapeuter: Fritz Pearls, Virginia Satir og Milton H. Ericson.

Hensikten var å avdekke mønstre som ble benyttet av disse terapeutene og lage enkle modeller som kunne benyttes av andre for å oppnå gode resultater. NLP henter inspirasjon fra mange ulike retninger innen psykologien og nevrologien.

Her finner du noen grunnleggende
gestaltspørsmål som også finnes igjen i NLP.

Tanketreningsmanualer
• Hva skjer med deg nå?
• Hva tenker du nå?
• Hva føler du nå?
• Hva hindrer deg nå?
• Hva har du behov for nå?
• Hva skal til for at dine behov skal dekkes?
• Hva oppdager du nå?
• Hva unngår du nå?

NLP’s grunnleggere laget modeller basert på ubevisste mønstre som du kan bruke bl.a. til effektiv kommunikasjon, personlig forandring, raskere innlæring og større livsglede. NLP er i dag spredt ut over store deler av verden. I Norden har danskene kommet lengst i å bruke NLP i næringslivet.

Det er en i utgangspunktet en positiv intensjon  bak alle våre handlinger. Vi gjør alltid det beste vi kan i forhold til de ressurser vi har til rådighet. Den person eller part som er mest fleksibel i et system, har størst innflytelse og størst mulighet til måloppnåelse. Kommunikasjonen din vurderes ut fra den respons den fremkaller.

Det er din relasjon eller opplevelse som skaper betydningen, og ikke situasjonen eller opplevelsen selv.

Mennesket har de evnene som trengs til å endre seg. Positive forandringer skapes ved å bevisstgjøre disse og tilføre ressurser.

Kay Ellingsen http://www.NordicBusinessAcadmy.no http://www.SalesLearning.Online

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s