Kroppen snakker

HVA – Vi kommuniserer med kroppen, ved ansiktsuttrykk som smil og latter, gjennom kroppsstilling og bevegelser, og ved
gestikulering fordi det er mange aspekter ved menneskelig opplevelse, utfoldelse og
erfaringer som ikke kan kommuniseres med ord.

HVEM – Den store interessen for å bruke kroppen i aktiviteter som musikk, miming, dans og ballett viser betydningen av å bruke
kroppen til å kommunisere følelser.

Også i sport, både blant utøvere og tilskuere, formidles sterke følelser med kroppen på ulike måter.

HVORDAN – Det meste av kroppsspråket har vi lært gjennom oppvekstmiljøet. Ved langsom
kjøring av film har man sett at mennesker i grupper gjerne beveger seg rytmisk med
hverandre. At mennesker beveger seg i takt, kan også observeres i samtalesituasjoner:

Den ene legger hendene i fanget, den andre følger etter. Den ene trekker seg bort, den andre gjør det samme. Kommunikasjon blir
en kurtiserende dans hvor vi beveger oss i takt med hverandre.

Når forelskede par snakker sammen kan du ofte se hvordan de kurtiserer hverandre med harmoniske, dansende bevegelser frem og tilbake.

På den måten utforsker de hverandre bl.a. ved å regulere forholdet mellom nærhet og avstand, interesse og avvisning. Det er som de beveger seg foran sitt eget speilbilde. De ser seg selv i den andre og finner gjensidig bekreftelse.

Det motsatte sees hos mennesker som ikke er på bølgelengde, som er uenige, eller som kolliderer følelsesmessig. Folk med gjensidig
sympati nærmer seg hverandre. Folk som mangler sympati, er engstelige eller fiendtlig innstilt overfor hverandre, trekker kroppen bort. Kroppene faller ut av rytmen, bevegelser blir færre og til slutt blir de stående stive i trygg avstand fra hverandre.

Hos enkelte kan du se demonstrert i kroppsbevegelsene at den ene dominerer og den andre underkaster seg. Personligheten avspeiles ofte i måten vi bruker kroppen. Føler vi oss keitet, oppfører vi oss keitet. Vi gjemmer oss. Føler vi oss vel, har vi en stolt og tydelig kroppsholdning.

HVORFOR – Det er viktig for selgeren å fange opp kundens kroppsspråk, hans gester, ansiktsuttrykk, øyekontakt, kroppslige nærhet og hvordan kunden står og går. Kroppen snakker mer direkte og ærligere enn munnen.
Er kunden stram eller avslappet, interessert eller distansert, åpen eller lukket under samtalen?

Tror kunden på deg? En nyoppstått rynke mellom øyenbrynene signaliserer skepsis.
Kroppens budskap er imidlertid tvetydige.

HVORFOR – Det er endringer du kan tolke. En snakkesalig kunde som blir taus, kan ha mistet interessen, eller ha blitt ekstremt interessert slik at han konstruerer egne drømmebilder.

Salget avhenger av at du tolker rett. I blant kan kunden skjule sine reaksjoner bak en høflig maske. Få kunder sier rett ut at de ikke tror på deg. Det er for ubehagelig. De avslutter samtalen med en unnskyldning eller med en høflig frase. De fader ut. Også selgere kan snakke høflig, mens holdningen deres kan signaliserer irritasjon, antipati eller at de ikke har tid.

Når kroppen følger deg til døra, er det klart at kunden har avsluttet samtalen.

Bestselgeren viser kunden interesse ved å bevege seg fremover mot kunden, smile og se kunden mer inn i øynene enn han ellers gjør.

Salg kan gå tapt dersom selgeren ubevisst trekker seg tilbake, lar blikket vandre og for eksempel titter på ting på skrivebordet. Da har du signalisert at samtalen er over.

Kunder er sensitive.

Se: KayEllingsen.no

Next1.no

Kay Ellingsen 🍒 91000 744

kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s