Spesielt ledere har klare fordeler om de er ambiverte.

 

En som er ambivert er både ekstrovert og introvert, altså litt av begge deler.Flertallet av oss har dette personlighetstrekket.

Mange personlighetstester har en tendens til å sette folk i bås når det gjelder introvert eller ekstrovert. Men de fleste er faktisk midt imellom, sier Eva Langvik, førsteamanuensis ved Institutt for psykologi ved NTNU.

Omtrent 68 prosent av de voksne vil ha en score på ekstroversjon som tilsier at det er mest riktig å kalle de ambivert. Så hva kjennetegner egentlig en ambivert personlighet?

– En som er ambivert er både ekstrovert og introvert, altså litt av begge deler. En typisk ambivert person vil være mer fleksibel når det gjelder behov og ønske om å sosialisere med andre, sier Langvik.

Der svært introverte personer kanskje foretrekker noen få, nære venner og fungerer best når de får jobbe alene, og får fordype seg, vil de svært ekstroverte oppsøke nye personer, oppmerksomhet, og samarbeid.

– Ambiverte vil ha de positive egenskapene assosiert med både introversjon og ekstroversjon. De er sosialt fleksible. De vet når de skal snakke og når de skal lytte. De er intuitive og tilpasser seg ulike situasjoner.

Å ha en ambivert personlighet, betyr at du er en kombinasjonen av de to ytterpunktene introvert og ekstrovert.

Å ha en ambivert personlighet har sine fordeler. Er du ambivert, trives du både i eget selskap og sammen med andre.

– Er du ambivert, er du stort sett fornøyd. Den som er ambivert har en fleksibel personlighet, og det har så klart sine fordele.

Spesielt ledere har klare fordeler om de er ambiverte.

– En leder som er ambivert vil ha lett for å prate med de ansatte, og samtidig trekke seg tilbake når det er behov for det. Det er en god egenskap for en leder.

Kay Ellingsen 🍒 91 000 744

Kay.elling@gmail.com

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s