Visste du at selgere er seriøse, hardt arbeidende mennesker?

Jeg ser at salg er avgjørende for enhver bedrifts suksess. Og tenk om jeg hadde vært en bedre selger. Godt salg er avgjørende for bedriftens suksess. Så viktige er de! Men fordi jeg har den oppfatningen av at jeg ikke er noen selger, hemmes salget.

Jeg kan leve av min virksomhet, men rik blir jeg aldri! Obs! Tenk på alle de tingene jeg kunne ha gjort, om jeg ikke bar på en ryggsekk fullastet med hemmende oppfatninger om egen kapasitet.
Hva er dine hemmende oppfatninger? Helt ærlig!?

Mange ledere lar være å delegere, oppmuntre og rose. De overser sågar de supre prestasjoner blant sine ansatte fordi de har hemmende oppfatninger om dem.

Superselgere kan som ledere slite med å hjelpe salgskorpset sitt til å endre sine hemmende oppfatninger til salgsfremmende oppfatninger. Har du aldri kjent på slike hemninger, blir du neppe en god veileder.

Tenker medarbeideren fremmende tanker om seg selv, kundene og egen bedrift, vil det kunne gi dramaisk resultatet. Hvorfor?

Fordi noen ganger kan en hel haug med hemmende oppfatninger føre til alvorlige hemninger som fobier, anklagelseskultur, sinne og lav selvfølelse.

Og ingen har solgt godt ved å være redd for kunder, vise kunden mistillit, kjefte på kunden eller krabbe for dem. Negative tanker gir negative forventinger om fremtidig salg.

Du kan godt ha vonde følelser. De kan du utforske og bruke for å lære kunsten å selge.

Bruker du ofte ord som ”må”, ”burde” og ”er nødt”? Synes du ofte at det du sier er så viktig at du trenger å understreke det med slike moraliserende og innskrenkende ord?

Hva skjer om du slapper av litt på kravene og bruker andre ord enn må, burde og er nødt?

Hva skjer om du i stedet sier ”vil”, ”kunne” og ”har lyst”? Endring begynner med språket.
Å endre ordvalget øker handlingsvalgene. 

Et hemmende språk er ganske enkelt å identifisere. Setningene begynner ofte med ”kan ikke, må, er nødt, burde, aldri, ingen, alle og alltid”. Om du bruker flere av disse ordene ofte, så gjør noe med det.

SalesLearning.Online

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s