Rapport er en tilstand av kontakt, tillit og balanse.

 

A0250289-02C0-4D6E-BCC8-944724E527AF

HVA – Rapport er en tilstand av kontakt, tillit og balanse mellom partene som kommuniserer. Du slutter deg til din samtalepartners måte å utrykke seg på ved å gjøre det samme som din samtalepartner. Du må gjøre det på en naturlig, sensitiv og respektfull måte, uten å virke hermende eller etterapende, slik at samtalepartneren er trygg på at du vil han/henne vel.

Rapport viser at det er god kjemi og et forhold preget av tillit, harmoni, konformitet, samhørighet og slektskap. To som har rapport får en følelse av å kjenne hverandre bedre enn de faktisk gjør. Den ultimate rapport er forelskelse.

Den som føler seg sett, hørt og berørt, føler seg også møtt. De fleste vil da reagere
med å bli imøtekommende. Vi lar oss påvirke. Du må med andre ord gjøre deg fortjent til å påvirke andre. Rapport er grunnlaget for all påvirkning og derved grunnlaget for alt salg og at servicen blir vellykket. Produktene kan være flotte og presentasjonen av dem glitrende, uten en tillitsfull og god kontakt, kan alt arbeid
være bortkastet.

HVEM – Folk gjør business basert på kjemien mellom selger og kunde mer enn basert på
tekniske spesifikasjoner. Du kjøper sannsynligvis lettest og mest av folk du er enig med,
som støtter deg eller du kjenner.

HVORDAN – Suksessikt samspill avhenger i stor grad av evnen til å etablere og bibeholde en god kjemi. Rapport danner et klima av tillit og forståelse hvor du ser dine kunders synspunkter og får kundene dine til å forstå dine. Du behøver ikke å være enig i kundens synspunkter eller å like vedkommende, men kommunikasjonen blir enklere. Alle tiltak som viser at du vil kunden vel, er gode tiltak.

HVORFOR – Rapport gir en god stemning som er godt for butikken. Kunden får raskt en
følelse av at han/hun har kjent deg lenge. Du skaper en tilstand av tillit og kontakt gjennom atferdstilpasning. Du blir en god bekjent.

Rainmaker
Kay Ellingsen 917 21000
Fagansvarlig – kursintruktør
forfatter og foredragsholder

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s