Øke salgshastigheten og senke driftsutgiftene

image

Hvis ikke bedriftsregnskapet, hva da?

En slik modell finnes og den er langt mer funksjonell for bedriften og dens beslutningstagere. La oss tenke med bare tre enkle begreper der hver har en spesiell mening og funksjon.

Salgshastigheten er penger i forhold til tid. Hastigheten som brukes for systemet å generere penger via salg eller penger som kommer til systemet. Tiden beregnes fra råvarenes innkjøp til produktet er solgt og penger levert tilbake til systemet.

Beholdning er penger som systemet har investert i, og som det har intensjon om å selge videre – eller – Hele pengesummen som systemet har låst opp i systemet.

Driftsutgifter er penger som systemet bruker for å omsette beholdning til salgshastighet – eller – Summen av pengene som forlater systemet.

Hvert av disse begrepene har en sentral måleenhet – penger – fordi det er den av måleenhetene som uttrykkes i målet. Av den grunn er det også riktig at all fremgang mot målet uttrykkes via den samme måleenheten, nemlig penger. Her er det tre enkle hovedregler å forholde seg til.

De prioriteres i denne rekkefølgen:
Øke salgshastigheten
Senke beholdningen
Senke driftsutgiftene

La oss se litt nærmere på hva disse begrepene betyr i praksis – på en enkel måte.

Øke salgshastigheten – Salgshastigheten er en måleenhet for beregning av bedriftens effektivitet i forhold til hovedmålet. Hver avdeling i bedriften bidrar direkte eller indirekte med sin del av salgshastigheten. På denne måten kan bedriften lettere oppdage hvor salgshastigheten bremses ned og iverksette konstruktive tiltak med større presisjon.

Effektiviseringstiltak er effektive bare hvis den totale gjennomstrømningshastigheten av produkter og tjenester forbedres, helt til penger kommer tilbake til bedriften. Systemet som generer salgshastighet må betraktes som en helhet for å finne frem til flaskehalsen i systemet.

Måling av salgshastigheten på avdelingsnivå, uten å ta hensyn til resten av systemet kan føre til forbedringstiltak som øker bedriftens utgifter.

Produksjon for lager teller ikke som salgshastighet. Denne form for produksjon beregnes som beholdning. Beholdningen, i denne modellen, er en faktor som skal reduseres ikke økes.

Salgshastigheten kan ikke måles i forhold til enheter produsert, som enheter/time.
Siden salgshastigheten måles i penger som systemet har skapt i forhold til tid. Det er nødvendig å trekke fra penger som kommer inn fra salg som skal tilbakeføres til underleverandører. Råvarer og innkjøpte komponenter er eksempler på slike.

Andre variable utgifter (utgifter som ikke hadde blitt til dersom produktet ikke ble laget eller solgt) skal også trekkes fra.

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s