“Den hyggelige og imøtekommende selgeren”

image

Det er en god vane å hilse på folk, presentere
seg med navn og avklare raskest mulig hvor
kunden er i kjøpsprosessen. Samtidig viser
erfaring at et “hei” er nok i begynnelsen.
Folk husker ikke navn på dette tidspunktet i
samtalen. Og du stresser jo ikke kunden din
til å bruke hele simultankapasiteten sin til
navnememorering? Presentasjon med navn
kan komme senere, når kunden har behov for
å vite hvem som ringer. Skal du bli husket, må
du først ha kontakt.

Kunden må være motivet for å huske deg. Han/hun må få en knagg å henge navnet ditt på. Den knaggen bør helst hete “den hyggelige og imøtekommende selgeren».

Du skal på bølgelengde med kunden
og oppnå tillitsfull kontakt. For deg handler
det om å vise at du vet hva du snakker om.
Du kan salgsfasene og har de 24 ferdighetene  som trengs. Du kjenner produktene og fag- miljøene. Det viser du ved at du respektfullt og naturlig tar styringen, uten å overkjøre.
Skikk og bruk er fortsatt skikk og bruk.

Manerer går aldri av moten. Høflighet viser at du respekterer kunden. Vis at du vil kunden vel. Respekter folks behov for distanse. Intim-
sonen er ulik. Tramp ikke inn i deres innerste sirkler før du er invitert inn. Blir du invitert, kan du bli der til evig tid. Sannsyn-
ligheten for at du også får en fornøyd kunde øker.

Folk kjøper av de som de liker. Det er for lett å avvise de usympatiske bøllene som bryter seg inn i den private sfære og aldri tar et nei for et nei. De kjører gjerne plata si om kunden høflig avslår deres ”uimotståelige” tilbud aldri så mange ganger. Insisterer kunden på det høflige avslaget, reagerer de med snurte reaksjoner: “Er’e mulig?!”
JA, tenk det er det! Det er ikke alle som
kjøper alt.

Spør om du snakker med riktig person. Bruk navnet hans/hennes. Den beste lyden vi hører er lyden av vårt eget navn. Gjør det ordentlig. Det er ikke alle, om noen, som elsker det kjekke “Hei Kay”. Fornavn er bra, men det kan bli litt vel nært og klamt når alle telefonselgere i dette landet sier “Hei Olga”. Olga på 90 år er ikke vant til slikt. Hun heter Olga Olsen eller enkefru Olsen. Bare Olga blir litt nakent. Folk er forskjellige, bransjer er ulike, men vi liker alle å bli møtt der vi er med vår personlige stil.

Navn er personlig.
Nå skal du fortelle dem hvem du er.

Feil! Den mulige kunden blåser i hvem du er. De er ikke interessert i å snakke til vilt fremmede mennesker, selv om de ”vilt fremmede” har et navn. Du må gi dem en grunn til å høre på deg.

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s