Forskjeller er forskjeller og ikke galt.

image

Rettferdige ledere er rettferdige fordi de behandler folk ulikt. Folk har forskjellige behov.
Siden jobben din som leder er å lede forskjellige mennesker på forskjellige måter, er det avgjørende for din suksess å bevisstgjøre hva du oppfatter med forskjeller. Mange setter likhetstegn mellom forskjeller og galt:
Forskjeller = galt. Hvorfor?

Erfaringen tilsier at forskjeller skaper konflikter. Imidlertid er det ikke forskjellene som skaper konflikter, men måten vi håndterer forskjellene på. Om du og jeg har ulike syn på en sak, så må en av oss ta feil. Da må jeg overbevise deg om at jeg har rett. I dette perspektivet kan jeg enten vinne eller tape. Jeg kan få rett eller jeg må gi deg rett.

Vi kan ikke ha rett begge to samtidig. Og det er korrekt dersom det finnes bare ett svar og det er det rette, men i arbeidslivet er det ofte flere veier til målet og hva som er rett og galt følger ikke nødvendigvis logiske matematiske formler.

Vi kan ha like rett begge to, sett fra vår egen synsvinkel. Det beste resultatet i en kompleks
situasjon, kommer at vi bidrar med hvert vårt perspektiv. For å kunne samarbeide effektivt, må du forstå, akseptere og respektere
dine medarbeidere. For å gjøre det, må du forstå, akseptere og respektere deg selv.
Da er du glad for at folk er ulike.

Mennesket styres 80 prosent (65% + 15% vilje) av følelser. Fornuften stakkars har bare
20 prosent inn-flytelse. Kjernepersonligheten kan oppdeles i 10 prosent fornuft/logisk analytisk tenkning, 65 prosent følelser/empati og 25 prosent vilje.

Prosentfordelingen viser at det er avgjørende å vite hvilke deler av personligheten du kommuniserer med. Og da er sannsynligvis en emosjonell tilnærming vel så ”riktig” som
logisk tenkning. Refleksjon over egen atferd er nødvendig for
å forstå andre og dermed kunne fylle lederrollen.

Har jeg rett?

NBA & Business Academy 24

Kay Ellingsen
Tlf nr 917 21 000
www.businessacademy24.no


Opplæringsansvarlig-Forfatter
Foredragsholder-Headhunter

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s