Førsteinntrykket varer evig.

Førsteinntrykket varer evig

HVA – At førstegangserfaringen gjør et dypt inntrykk, gjelder ikke bare i kjærligheten.
Det gjelder i alle situasjoner hvor følelser er betydningsfulle. Verdier er følelser. Kjøp og
salg er følelser – også for de som anser seg selv for å være rasjonelle, fornuftsstyrte og verdibaserte.

HVEM – Hvordan ønsker du å fremstå?

Du skal både speile firmaets image samtidig som du skal være seg selv. Førsteinntrykket som du danner deg av et menneske du treffer for første gang, viser seg å skape et spor i hjernen som er lette å følge og vanskelig å komme ut av.

Dersom du opplever et menneske som vennlig ved det første møtet, vil en uvennlig bemerkning ved neste møte ofte tolkes i lys av førsteinntrykket som tilsa at denne personen var vennlig. Det må derfor være en annen grunn til kommentaren, som for eksempel at vedkommende har en dårlig dag. På denne måten oppretthold vi førsteinntrykket.

Førsteinntrykket kan også styres av opplysninger gitt gjennom media el- ler fra andre bekjente som vi mottar i forkant av vårt første møte med et annet menneske.

HVORDAN – Hvordan oppnår du tillit? Her viser vi deg trinn-for-trinn hvordan den gode kommunikasjonen oppstår og avslører hem- meligheten som de beste bruker. Du bør selv teste ut metodene og gjøre dem til en del av deg selv, slik at du også får gjennomslag for dine ideer og tanker.

Denne øvelsen tar 30 sekunder: Tenk på en person som du har tillit til.

Hva kjennetegner denne personen?

Hva er det denne personen gjør som får deg til å slappe av.

Hva er det denne personen sier?

Hvordan oppfører og snakker denne personen?

Hvordan formulerer han/hun seg?

Hvordan beveger denne personen seg?

Hvilke følelser får du når du tenker på denne personen?

En ambisiøs selger med for lite empati vil oppleves som en kald og kynisk selger som bare tar hensyn til seg selv. ”Stålfoten” som tvinger seg inn på folk ved å sette skoen i dørsprekken, egner seg dårlig til relasjonssalg. Dørsalg er deres arena. Solide sko er deres varemerke. Uinteresserte kunder er deres målgruppe.

Den empatiske selger med lave ambisjoner snakker pent om andre, er jovial og hyggelig, men lite effektiv som selger. Scorer du lavt både på empati og ambisjoner, kan du egne deg som øyeblikkselger for produkter med lav hitrate. Du tåler godt å få nei og du bryr deg ikke om hvorfor folk kjøper. I møte med en fiasko tenker du, som en markedsorientert konsulent, alltid på neste kunde.

Bestselgeren har høye ferdigheter og er ekte. Uansett ferdighetsnivå må du først og fremst fremstå som et helt menneske. Har du lavt ferdighetsnivå og er lite autentisk (ekte), vil folk kunne oppfatte deg som en egenrådig stabukk.

Er du både lite autentisk og har lavt ferdighetsnivå, er faren stor for at du blir oppfattet som en uvitende kløne. Dersom du later som du har høyere ferdighetsnivå enn du egentlig har og i tillegg har lav ekthet, vil du kunne oppfattes som en falskspiller eller lurendreier.

Møt kunden med interesse og din fulle oppmerksomhet.

Kay Ellingsen🍒 91000 744

https://saleslearning.online/home

https://www.nordicbusinessacademy.no/

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s