Rettferdige ledere er rettferdige fordi de behandler folk ulikt.

IMG_2470

Forskjeller er forskjeller og ikke galt.

Rettferdige ledere er rettferdige fordi de be- handler folk ulikt. Folk har forskjellige behov. Siden jobben din som leder er å lede forskjel- lige mennesker på forskjellige måter, er det avgjørende for din suksess å bevisstgjøre hva du oppfatter med forskjeller.

Mange setter likhetstegn mellom forskjeller og galt:
Forskjeller = galt. Hvorfor?
Erfaringen tilsier at forskjeller skaper konflikter. Imidlertid er det ikke forskjellene som skaper konflikter, men måten vi håndterer
forskjellene på. Om du og jeg har ulike syn på en sak, så må en av oss ta feil. Da må jeg overbevise deg om at jeg har rett.

I dette per- spektivet kan jeg enten vinne eller tape. Jeg kan få rett eller jeg må gi deg rett. Vi kan ikke ha rett begge to samtidig. Og det er korrekt dersom det finnes bare ett svar og det er det rette, men i arbeidslivet er det ofte flere veier til målet og hva som er rett og galt følger ikke nødvendigvis logiske matematiske formler.

Vi kan ha like rett begge to, sett fra vår egen synsvinkel. Det beste resultatet i en kompleks situasjon, kommer at vi bidrar med hvert
vårt perspektiv. For å kunne samarbeide effektivt, må du forstå, akseptere og respek- tere dine medarbeidere. For å gjøre det, må du forstå, akseptere og respektere deg selv. Da er du glad for at folk er ulike.

Ulike mennesker må behandles ulikt for at de skal utvikle seg best mulig. Dine med-
arbeidere lytter best til deg når du tar hensyn til deres måte å kommunisere på. Vet du
hvor raskt du skal snakke? Hvor mye detaljer du skal gi den enkelte?

Hvor formell eller
uformell skal du være? Du vil kommunisere forskjellig med en rød kontra en gul, grønn eller blå medarbeider.

Ros: Dine medarbeidere føler seg opprik- tig verdsatt når de roses for de personlige karaktertrekk som de ser på som sine sterke sider. Det betyr at du kan treffe godt eller bomme skikkelig når du roser.

Noen oppfatter din kompliment, mens andre blir fornærmet. Når du arbeider med denne boka, vil du forstå hvem som reagere positivt på hva.
Korrigering: Dine medarbeidere lar seg lettest korrigere hvis du formulerer deg slik at det passer med deres behov der og da. Når du forstår deres atferd, kan du lettere nå frem med ditt budskap. Når du skal selge dine ideer og budskap, må du tilpasse deg “kunden”. Som leder er din kunde = din med- arbeider.

Gi råd: Dine medarbeidere vil reagere ulikt på dine velmente råd. Noen blir avvisende og andre applauderer. Noen vil ha ditt budskap direkte, kort og klart, mens andre vil ha det mer innpakket og forsiktig fremført i lange setninger. Du trenger å kunne gi råd på ulike måter til ulik tid slik du tidligere har avsluttet salget som en naturlig følge av godt salgs- arbeid i fasene før lukking av salget.

Ta beslutning: Noen medarbeidere går sakte og metodisk frem mens andre hopper entusi- astisk på nye ideer. Atferdsmønstret avgjør. Du leder best når du forstår beslutnings-
mønsteret til dine medarbeidere slik du
forstår kjøpsmønsteret til kundene.

Oppsummering;
Alle dine medarbeidere har sterke sider. De er forskjellige.
Din røde medarbeider er besluttsom og direkte, resultatorientert, ansvarssøkende og målrettet.

Din gule medarbeider er samhandlende, overtalende, inspirerende, optimistisk og opplevelsessøkende.

Din grønne medarbeider er samhandlende, lojal, lyttende, stabil og trygghetssøkende.

Dine blå medarbeidere er forsiktig, lyttende, detaljorientert og kvalitetssøkende.

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s