Ta hensyn til medarbeidernes ulike tidspreferanser.

TIDSLINJE

Ta hensyn til medarbeidernes ulike tidspreseranser.
For å oppnå god kontakt, trenger vi å være mentalt tilstede i samme tid, sted og situa-
sjon.

To som befinner seg på samme sted, kan godt befinne seg mentalt i to ulike tidssoner selv om klokka viser det samme.

Tankene kan være opptatt av vidt forskjellige situasjoner. Vi er mentalt på forskjellig sted. Det kan skape like mye forvirring i kommunikasjonen som å møte en søvndrukken stemme i telefonen på høylys dag. Mental tidssone er det tidspunktet tankene er tilsted i/ opptatt med.

Vi foretrekker  ulike mentale tidssoner. Noen liker å tenke på det som har vært, andre liker å kose seg med drømmer om fremtiden, mens atter andre er opptatt av å løse dagens utfordringer eller nyte nuet. Tidspreferansen er den mentale
tidssonen som dine tanker hovedsakelig befinner seg i. Ulike atferdsmønstre har ulik
tidspreferanse.

Du har tre ulike mentale tid-
spreferanser å holde styr på selv om du bor i Norge: Fortid, nåtid og fremtid.

Mental tidssone følger atferdstrekkene. Vi har dristet oss til å koble tidssonetenkningen til
VAK-modellen. Det blir VAKT-modellen. Det er ditt ansvar å iverksette tiltak som tar hensyn til at dine samtalepartnere befinner seg i ulike mentale tidssoner. Hvordan gjør du det?

Visuelle medarbeidere
legger mest vekt på hva du
viser dem og fremtidsbildene det gir. Mentalt er han/hun i nåtid eller fremtid. Som gule tar røde først og fremst beslutninger ut fra forventning i motset- ning til blå og grønn som preges av tanken på tidligere erfaringer. Mentale tidssoner handler om du vurderer situasjonen ut fra forestillinger om fortiden, nåtiden eller fremtiden.

Det avklarende spørsmålet du kan stille er:

• Når du tenker på din utfordring, hva er det første du tenker på?
• Hvilken av tidssonene betyr mest for deg, når du tenker på ditt liv?

At du forstår og justerer atferden i forhold til om kunden befinner i fortid, nåtid eller fremtid, gjør at du kaster bort mindre tid på å oppnå kontakt.

For å kommunisere raskt og effektivt, må du treffe samtalepartneren hjemme, ikke bare fysisk, men også mentalt, dvs. i tid, sted og situasjon.

Du må møte kunden der kundens tanker er. Utfordringen er å finne ut hvilken mental tidsalder dere befinner dere i og starte på samme tidspunkt i tankerekka. Om du ikke kartlegger hvilket tidspunkt både din og kundens hjerne er i, går mye tid bort til å snakke forbi hverandre.

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s