Forskjellig er forskjellig, og det er OK.

Jeg har møtt mange «tusen» selgere og det er stor forskjell på opplæring og tilpasning til en annen atferd enn det vi selv har.

Etter over 4000 profilanalyser så har jeg valgt å skrive om 2/20 persontyper. Hvorfor akkurat nedenstående persontyper? Jo fordi det er mellom disse persontyper (SELGER OG KUNDE) jeg opplever størst mellom menneskelig «konflikt»

Den ene er på den ytre skalaen på kreativitet og åpenhet, og er fremtidsfokusert.

Den andre er trygg, stødig og lojal, men fortidsorientert.

Hvordan kan disse 2 møtes i nåtid?

Profiltype 3: Dynamisk Overtaler

Profilens hovedtrekk
Den Dynamiske Overtaler er en utadvendt, sosial, fantasirik, intuitiv, overtalende, humør-fylt, taktisk, hjelpsom, sjarmerende, humoristisk og tilpasningsdyktig person. Vedkommende er rask, idérik og intuitiv, og søker stadig nye løsninger på så vel praktiske som teoretiske problemstillinger.

Han/hun har en åpen, aktiv og direkte uttrykksform, og selvtilliten er betydelig. Derfor kan vedkommende lett ta ledelsen i grupper og team. I blant kan den Dynamiske Overtaler ha godt av noen som trekker han/hun ned på jorda når vedkommende bygger sine luftslott, og tidsbevisstheten kan også ha godt av litt jording.

Ansvar og innflytelse er noe den Dynamiske Overtaler både ønsker og tar. På grunn av sin dynamiske natur trenger vedkommende i blant klare strategier og rammer for ikke å løpe fra, eller kjøre over andre. Han/hun trenger stadige nye utfordringer og endringer, og store muligheter for variasjon og fri utfoldelse for å bli værende i et arbeids- forhold over tid.

I sitt vesen er den Dynamiske Overtaler igangsetter og motivator med en sterk evne til å få andre med seg, også på ikke oppgåtte stier. Da den Dynamiske Overtaler kan være veldig taktisk er han/hun ofte sikker på at det blir slik de ønsker.

Omgangstone
Den Dynamiske Overtaler er en svært utadvendt, sjarmerende, talefør og omgjengelig person som trives godt i de fleste sosiale settinger. Han/hun er raus, imøtekommende, hjelpsom og gir av seg selv. Intuisjonen er godt utviklet og vedkommende har god evne til å leve seg inn i andres følelser og virkelighet.

Den Dynamiske Overtaler er leken, fantasifull, får lett tillit og derfor føler kollegaer seg godt ivaretatt og sett i vedkom- mendes selskap. I utgangspunktet tror de godt om andre, og kan noen ganger oppfattes som naive. De vet imidlertid at evnene til å mestre den sosiale arena også kan brukes som kraftfulle redskaper dersom de ønsker å overtale andre.

Ansvarsvilje og oppgaveløsning
Viljen til å lede er stor. I gruppesammenhenger tar vedkommende lett ledelsen og har god evne til å få med seg og motivere andre. Som døråpner, igangsetter og motivator vil den

Dynamiske Overtalers unike egenskaper komme til sin rett. Han/hun er i stand til å ta raske og intuitive beslutninger, noen ganger for raske, og driver prosesser fram- over i et høyt tempo. «The sky is the limit». Arbeidsformen er fleksibel og dynamisk, og vedkommende er åpen for nye, idérike innfallsvinkler og løsninger underveis.

De har en unik evne til å søke nye løsninger både på praktiske og teoretiske problemstillinger, fra det konkrete og over i det mer abstrakte. Når det svinger som mest rundt dem kan de glemme tid og sted, og noen ganger også glemme ytre strategier/rammer.

Motiveres av
Den Dynamiske Overtaler motiveres i sammenhenger der han/hun gis mulighet til å utfolde sin kreativitet og fantasirikdom med mange baller i lufta samtidig.

Beslutnings- myndighet og innflytelse er viktig da det gir vedkommende mulighet til å ta initiativ og sette i gang nye prosesser. Mulighet til å lede og engasjere andre motiverer, samtidig som vedkommende har et behov for å være likt av kollegaer og ledere.

Denne gode egenskapen bidrar til å bygge et godt team.

Mulige utfordringer
Respektere andres tidsrammer, å ha bakkekontakt, økonomisk styring, å motta konstruktive tilbakemeldinger.

Profiltype 19: Lojal Lagspiller

Profilens hovedtrekk
Den Lojal Lagspiller er en person som er arbeidsvillig, lojal, pliktoppfyllende med sterk sans for orden og ryddighet. Han/hun er punktlig, pålitelig og trives godt med selvstendig arbeid om det finnes faste rammer og tydelige instruksjoner.

Dette er viktig for vedkommende fordi han/hun kan ha en iboende frykt for eventuelle konsekvenser. Han/hun oppfattes gjerne som innadvendt, men er allikevel et typisk følelsesmenneske med et relativt tydelig kroppsspråk som viser hvordan de har det.

Den Lojal Lagspiller kan trives og blomstre i rutinearbeid om jobben vedkommende gjør blir oppmuntret og anerkjent av kollegaer og ledere. Når den Lojal Lagspiller finner en jobb han/hun trives i, blir de gjerne værende der i mange år uten at det går ut over arbeidsinnsatsen og kvaliteten i arbeidet.

Den Lojal Lagspiller møter opp i god tid til avtaler eller arbeid, og legger gjerne ned en ekstrainnsats om det blir verdsatt. Han/hun har et ønske om å gjøre alt riktig og korrekt, noe som resulterer i høy arbeidsinnsats for de rette arbeidsgivere.

Omgangstone og holdning til andre Den Lojal Lagspiller er ofte stillferdig og beskjeden, har sjelden konflikter med andre, og sjansen for at han/hun starter en konflikt er minimal. Han/hun kan ha liten interesse for sosiale arrangement, men stiller gjerne opp om han/hun er trygg på menneskene og omgivelsene.

Da den Lojale Lagspiller er et følelsesmenneske deler han/hun ofte sine tanker og følelser med andre. Det er ikke uvanlig at den Lojale Lagspiller har mange venner, og disse er gjerne svært gode og trofaste.

Om man først får tilliten til den Lojale Lagspiller har man gjerne en lojal venn for livet, og dette får man ved tydelig kommunikasjon, forutsigbarhet og ærlighet. Den Lojale Lagspiller er sensitiv for endringer i livet og holder seg helst til det kjente og kjære.

Ansvarsvilje og oppgaveløsning
Den Lojal Lagspiller søker naturlig nok trygghet fremfor stort ansvar. Han/hun er ingen typisk karrierejeger, men er til gjengjeld svært pålitelig og ryddig.

Vedkommende arbeider best når det finnes klare retningslinjer, men blir gjerne med på endring og nyorientering om det blir satt i gang av noen som vedkommende føler seg trygg på.

Den Lojale Lagspiller har et sterkt ønske om å gjøre arbeidsoppgavene riktig med stor grad av orden og ryddighet. Da han/hun har svært stor kontroll over arbeidsoppgavene sine, behøver han/hun sjelden å ta noen risiko.

Den Lojal Lagspiller trives best der det er rolig og forutsigbart, og hektiske miljøer med høyt tempo kan virke stressende og hemmende for han/henne.

Motiveres av
Den Lojal Lagspiller motiveres av forutsigbarhet og klare retningslinjer. Han/hun trenger anerkjennelse og oppmuntring for å føle trygghet og trivsel i arbeidsopp- gavene sine. Når regelverket og rammene er tydelige, klarer

Den Lojal Lagspiller også å motivere seg selv, men da må han/hun ha tillit til – og fra lederne sine. Vennlige ord, et stort smil og enkle overraskelser i hverdagen motiverer hverdags- helten, Den Lojale Lagspiller, mer enn utsikter om karriere og forfremmelse.

Mulige utfordringer
Uforutsette endringer, konflikter, å tale i forsamlinger, å stå opp for egne behov, å ta initiativ.

Kay Ellingsen🍒

91 000 744 kay@Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s