Dessverre er det slik at du bare kan forandre deg selv. Du kan ikke forandre andre. Det er det de andre som kan.

Å arbeid effektivt med andre mennesker dreier seg om din egen atferd like mye som andres.

Dessverre er det slik at du bare kan forandre deg selv.

Du kan ikke forandre andre. Det er det de andre som kan.

Du kan sette krav, men du kan ikke endre andres atferd. Du kan derfor med fordel sette opp din egen handlingsplan for atferdsregulering. Parallel- len til å lede andre, kan du bruke når du skal lede deg selv.

Når vi tenker på yrker, hender det ofte at vi blander sammen en persons naturlige atferdsstil med den atferden rollen eller funk- sjonen krever. Ofte kan det være sammenfall. Det forekommer at atferden som rollen krever og den naturlige stilen er like. Andre ganger passer det dårlig. Tannleger skal ikke være for kreative.

Kreativ bokføring er heller ikke å regne som en plussvariant. I de fleste jobber vil vi oppleve situasjoner, funksjoner eller oppgaver som krever at vi strekker oss. Vi trenger flere ulike atferdsbein å stå på for å stå støtt i motgang.

Fordelene ved å lage en personlig handlings­ plan er flere:
A) Du kan identifisere og bedre forstå de forskjellige områdene hvor det kan oppstå personlig/funksjonell konflikt og/eller jobbrelatert stress som følge av konflikter mellom din atferdsstil og forventninger i stillingen.

B) Du kan identifisere områder hvor du kan forbedre ytelsene dine eller redusere stress ved å øke eller redusere bruken av bestemte atferder.

C) Du kan, ut fra din nye kunnskap om din naturlige atferd, mer effektivt vurdere fremtidige roller og muligheter.

D) Du kan bruke din nye kunnskap om atferd og atferdsmønstre til å vurdere hvordan dine underordnedes atferd passer til jobben.

E) Når du skal intervjue og velge ut nyansatte, trenger du å gi kandidatene et klart bilde av atferdsforventninger i jobben. Du kan bruke kunnskap om atferdskravene aktivt som en del av intervju-prosessen.

Sales Learning Online

Kay Ellingsen🍒Opplæringsansvarlig og forfatter 91000 744 📞 eller kay.elling@gmail.com

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s