Selgerenes hverdag vil bli forandret for alltid!

Siste rapport viser at 80 % av eksisterende og nye kunder vil foretrekke å handle digitalt.  (hva har du tenkt å gjøre med det?)

Pandemien gjorde hverdagen til selgere enda mer digital. En rapport fra McKinsey & Company viser at dette nå er den nye normalen i tiden fremover.

Ifølge rapporten som kom allerede i 2020 vil forandringene som kom med koronaviruset fortsette å prege hele bransjen framover.

Det mest skremmende som vi leser ut ifra rapporten, er at mer enn tre fjerdedeler av kundene vil foretrekke en digital selvbetjening og kun nettbasert kontakt framfor det å møte selgere i fysiske møter/forhandlinger. Denne trenden har også fortsatt i perioder uten strenge smitteverntiltak.

Flere grunner

En av grunnene til denne utviklingen handler naturligvis om sikkerhet og smittevern. I tillegg har teknologien blant annet gjort det enklere å motta informasjon, legge inn bestillinger og arrangere møter over nett. Dette vil også gjøre bestillingsrutiner mer digitale. For de av dere som ikke har digitaliserte bestillingsrutiner, så er kanskje dette noe ledelsen i bedriften bør ha på agendaen.

Ved å ta i bruk digital kommunikasjon, så har dette allerede betyd økt effektivitet og ordretilgang for de fleste. I følge McKinsey & Company sier bare 20 prosent av B2B-kunder at de håper den normale hverdagen med flere fysiske møter returnerer.

Closing av salg skjer digitalt

Kanaler for video og chat har gradvis tatt over som de mest normale stedene der avtaler inngås. Først fikk disse en stor oppsving da pandemien kom, men stigningen har fortsatt.

Dette har resultert i at flere B2B-selskaper verden over har endret sin salgsmodell. Andelen som retter seg mot mer tradisjonelle former for salg har gått ned med hele 52 prosent etter at koronaviruset kom. Samtidig har andelen som satser på chat- og videokanaler økt opp til 41 prosent. Videokonferanser stikker seg altså ut som en klar vinner.

Hvordan få avgjørelse fra kunden?

Vi ser også at Teams og Zoom vil være et sted som vil være en godt egnet arena for å close salgsavtaler. I følge undersøkelsen som er gjort av McKinsey & Company vil heller ikke dette forsvinne når koronaviruset er borte.

Rapporten sier også at utviklingen byr på nye muligheter for B2B-aktører. At salgene skjer over nett gir dem sjansen til å redusere kostnadene og tidsbruken som går med til å besøke kunder fysisk.

Slik kan effektiviteten fortsette å øke, samtidig som kundene i større grad kan velge selv hvilke avtaler de foretrekker. Dette fører derimot også til økt press om å lykkes på B2B-markedet.

De som virkelig legger om måten å tilpasse seg kunden på, både i adferdstilpassning og kommunikasjon vil tiltrekke seg flest kunder framover. Dette krever ressurser, og de som ikke har mulighet til å satse fullt ut nå vil kunne slite med å holde på kundene sine.

Kilde:rapport McKinsey og salg24

🏆 Vinnerne er de som kobler salg og markedsstrategi i sammen.

«De fleste kundene jeg jobber med har ikke gjort dette». Så det kan være at vi kan bidra og hjelpe deg her.

Kay Ellingsen🍒 91 000 744 kay.elling@gmail.com

Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s