Det er en fare for at selgeren kan virke både overkjørende, lite lyttende og ikke hensynstagende til kundens behov.

Her har dere 2 personligheter som «kanskje» selgere bør strebe etter å forstå.

Profiltype 1: Målrettet Individualist

Den Målrettede Individualisten er sjelden, eksotisk, intuitiv, initiativrik, ekstremt utadvendt, ambisiøs, pågående, smart, kreativ/ustrukturert, og har uvanlig god selvtillit. Vedkommende kan være temmelig selvorientert.

Han/hun kan også være en dreven taktikker som bruker de midler som er til rådighet for å nå sine mål. Målet og intet annet har fokus og virkemidler kan raskt endres etter situasjon. På sitt beste kan en Målrettet Individualist verbalt overbevise de fleste til å tro på sine idéer.

Omgangstone og holdning til andre:

På sitt beste er den Målrettede Individualist ekstremt utadvendt. Dette er en person med veldig høye ambisjoner og ønsker mye frihet i arbeidet sitt.

Vedkommende kan virke både overkjørende, lite lyttende og ikke hensynstagende til andres behov. Vedkommende er så opptatt av å nå sine mål at han/hun til tider kan vise en sjarm som er temmelig forførende.

Ansvarsvilje og oppgaveløsning:

Den Målrettede Individualisten ser som sin oppgave er så stor at hensikten kan hellige midlet. Vedkommende kan gå til ytterligheter som for allmennheten er uforståelige. Instinkter og intuisjon er sterkt fremtredende karaktertrekk. Han/hun er slettes ikke uten analytisk talent, men bruker disse egenskapene for å nå sine mål.

Motiveres av:
Muligheten for å nå sine mål og bli sett. Sjansen til å vise seg smartere enn de fleste. Posisjon, kontroll, beundring, respekt og beslutningsmyndighet.

Mulige utfordringer:
Respekt for andres behov for struktur og forutsigbarhet, respekt for allmenne kjøreregler og etikk, empati.

Profiltype 18 Analytiker:
Analytikeren er som regel mer innadvendt enn utadvendt, vanligvis detaljrettet, realistisk, systematisk og stabil. Kan iblant være ganske distansert og sårbar i forhold til konstruktiv tilbakemelding, og er opptatt av å vurdere oppgaver og konsekvenser grundig.

Han/hun har stort fokus på å være faglig oppdatert og vil kunne virke temmelig bestemt i faglige og personlige spørsmål. Analytikeren tilhører den kvalitetssøkende familien, er grundig, logisk, systematisk og vedkommende går sjelden fra halvgjort jobb.

Omgangstone og holdning til andre:
Analytikeren er selvbevisst og viser sjelden spontane reaksjoner. Han/hun er klart mer fokusert på sak enn person, og kommunikasjonen bærer som oftest preg av dette. Vedkommende vil kunne virke en smule spissformulert i saksdiskusjoner og fleiper sjelden med alvorlige ting.

Analytikeren tar vennskap seriøst og kan ha tendens til å holde avstand inntil han/hun føler seg trygg. Noen vil kunne føle at Analytikeren er kjølig og lite opptatt av andre, og vedkommende kan iblant virke mistenksom overfor andres motiver.

Analytikeren har som regel mere av kontrolløren i seg enn av inspiratoren, og liker i kommunikasjon med andre at fokus holdes på det faglige plan. Vedkommende tar ofte konstruktiv tilbakemelding personlig og kan da reagere sterkt.

Analytikeren verdsetter konkrete og presise tilbakemeldinger og forslag, og foretrekker at endringer skjer etter avtalte planer

Ansvarsvilje og oppgaveløsning:
Analytikeren søker vanligvis ikke ansvar på ledernivå. Hvis han/hun likevel får slikt ansvar, vil vedkommende søke å utføre selve oppgaven på en feilfri måte og den menneskelige siden av saken blir ofte ikke tillagt samme vekt.

Analytikeren ønsker ansvar for sitt fagområde – uten noen form for innblanding. Det ligger i analytikerens natur å være grundig i sin oppgaveløsning. Han/hun er disiplinert i sin innsamling av data – og er temmelig fordypende og systematisk når analyse skal gjøres.

Da Analytikeren er en kvalitetssøker, vil han/hun kunne bruke mye tid på detaljkontroll fordi han/hun er meget opptatt av system(er), orden og struktur, og foretrekker ofte å jobbe alene.

Motiveres av:
Analytikeren motiveres av frihet til å jobbe på sitt vis – uten særlig innblanding. Han/hun blir motivert av å jobbe i utfordrende faglige miljøer utenfor og i bedriften, faglig anerkjennelse og det å bli spurt om råd.

Forutsigbare rammebetingelser, klare ansvarsområder og stabile, trygge arbeidsbetingelser samt saklig og faglig forankret ros er også motivasjonsfaktorer for Analytikeren.

Mulige utfordringer:
Sårbarhet for konstruktiv tilbakemelding, følelsen av sosial isolasjon, å ikke føle seg verdsatt faglige dyktighet, redsel for uventede endringer, overdreven grundighet, mangel interesse for sosialt samspill.

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s