Hvorfor må ulike mennesker behandles ulikt?

Ulike mennesker må behandles ulikt for at de skal utvikle seg best mulig. Dine medarbeidere lytter best til deg når du tar hensyn til deres måte å kommunisere på. Vet du hvor raskt du skal snakke? Hvor mye detaljer du skal gi den enkelte?

Hvor formell eller uformell skal du være? Du vil kommunisere forskjellig med en rød kontra en gul, grønn
eller blå medarbeider.

Ros: Dine medarbeidere føler seg oppriktig verdsatt når de roses for de personlige karaktertrekk som de ser på som sine sterke sider. Det betyr at du kan treffe godt eller
bomme skikkelig når du roser. Noen oppfatter din kompliment, mens andre blir fornærmet.

Korrigering: Dine medarbeidere lar seg lettest korrigere hvis du formulerer deg slik at det passer med deres behov der og da. Når du forstår deres atferd, kan du lettere
nå frem med ditt budskap. Når du skal selge dine ideer og budskap, må du tilpasse deg «kunden”. Som leder er din kunde = din medarbeider.

Gi råd: Dine medarbeidere vil reagere ulikt på dine velmente råd. Noen blir avvisende og andre applauderer. Noen vil ha ditt budskap direkte, kort og klart, mens andre vil ha det mer innpakket og forsiktig fremført i lange setninger.

Du trenger å kunne gi råd på ulike
måter til ulik tid slik du tidligere har avsluttet salget som en naturlig følge av godt salgsarbeid i fasene før lukking av salget.

Ta beslutning: Noen medarbeidere går sakte og metodisk frem mens andre hopper entusiastisk på nye ideer. Atferdsmønstret avgjør. Du leder best når du forstår beslutningsmønsteret til dine medarbeidere slik du forstår kjøpsmønsteret til kundene.

Delegering: Oppgaver kan gis på ulike måter: Noen liker detaljerte og trinnvise instruksjoner, mens andre selv vil velge metode og synes resultatmål og tidspunkt for måloppnåelsen er nok. Dine medarbeidere arbeider best når
de får delegert oppgaver på en måte som passer den enkelte best.

Utvikling: Dine medarbeidere stiller ulike krav til hvilken ledelse, støtte og informasjon de trenger for å utvikle nye ferdigheter. Du kan bruke atferdsmønstrene til å dosere rett mengde og velge hensiktsmessig hastighet og metode på informasjonen du formidler.

Motivasjon: Det er generelt akseptert i forskningsmiljøene at personlighetstrekk
må kobles til motivasjon, men det finnes ingen gode målemetoder for motivasjon.

I salgsbransjen synes det å være en utbredt oppfatning av at ytre motivasjonsfaktorer som lønn og bonus, er de viktigste. Indre motivasjonsfaktorer synes å være vel så viktige, for eksempel status (makt og dominans i et statushierarki), glede over å prestere og behovet for å engasjere seg i, og like, tankemessige aktiviteter. Noen aktiviteter gjøres for aktivitetens egen skyld.

Løsning av utfordringer: Noen går analytisk frem mens andre er intuitive. Noen liker å samarbeide for å finne gode løsninger, mens andre jobber best på egenhånd.

Forståelse av de fire atferdsmønstrene hjelper deg til å øke kreativiteten i teamet, gruppa, avdelingen eller bedriften din.

Oppsummering; Alle dine medarbeidere har sterke sider.

De er forskjellige.

Kay Ellingsen🍒 91 000 744

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s