Et intervju krever gode og planlagte spørsmål.

 

image

Når du skal ansette, hvordan sikrer du deg at din fremtidige medarbeider oppfyller dine kriterier for personlig egnethet?

Her er fem kriterier du skal lete etter:

1. Sosialt selvsikker (Trygg i møtet med nye mennesker)

2. Selvbevisst (Hvordan ordlegger
vedkommende seg i forhold til personlige egenskaper og egen kompetanse)

3. Aktiv/Livlig (Kan håndtere flere aktiviteter på en gang)

4. Stabil (Tåler stress)

5. Utholdende (Gir ikke opp ved motgang)

Hvordan sjekker du kriteriene:

Sosialt selvsikker
a) Din intuisjon: Virker han/hun trygg i møtet med deg eller andre?

b) I hvilken grad har han/hun måttet møte
nye mennesker i en tidligere jobb? Hvordan har han/hun likt det? Spør om hva han/hun likte mest og minst ved den jobben?

c) Spør om referanser: Hvordan håndterte
han/hun det å møte nye mennesker? (evt. sammenliknet med andre kolleger.)

2. Selvbevisst.
Hvordan ordlegger vedkommende seg i
forhold til personlige egenskaper og egen
kompetanse. Hvordan stemmer det
kandidaten sier om seg selv med andres
oppfatning av han/henne?
• Kongruens = når det er samsvar mellom det du sier, måten du sier det på, og de
signaler du sender ut via kroppsspråket.
• Det er som regel lettere å se inkongruens hos andre enn hos oss selv.

Aktiv/Livlig

• Din vurdering: Hvor mange aktiviteter har kandidaten måttet holde på med samtidig i tidligere jobber? Hva var arbeidsoppgavene hans/hennes?
• Hvordan har han/hun prioritert mellom oppgavene?

Stabil og tåler stress

Stress er en del av hverdagen vår. Spør: • Hvilken erfaring har du med å jobbe i stressede miljøer? • Hvilken situasjon stresset deg mest i din forrige jobb?
• Og i jobben før der? • Hva vil du gjøre hvis en kunde ringer deg og sier at varene som du lovert ikke er kommet frem? Du merker at kunden er sint. • Kan han/hun snakke om (noen av) sine feil på en rolig måte? Spør: • Hvordan håndterer du de krav som jobben stiller til deg? • Hva går inn på deg? • Hva synes du er enklere å håndtere? Ad 5.

Utholdende.

Hvor fort går vedkommende opp ved motgang. Spør:
• Fortell om en situasjon hvor du måtte stå på. Nårp skjedde det? Hvordan gikk det? • Hva slags motgang har du møtt i dine tidligere jobber? Hvordan har du håndtert det?

Kurs og trening i interjue teknikk?

kay.elling@gmail.com

917 21000

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s