Hvordan tenker du? «Hjernehalvdel»

tumblr_lh1yblOEiR1qdm5rso1_500

Høyrehjernet

Typisk for utpregede “høyrehjernete”
personer er at de tenker i bilder, rom og tid. De setter sammen detaljer til helheter, dvs. at de har lett for å se sammenhenger i det de opplever. På det praktiske plan kan de være ganske kreative, men de blir slått av de “venstrehjernete” når det gjelder å
være originale i sin oppfinnsomhet. De har vanligvis et tydelig kroppsspråk, er utadvend- te og spontane – og har lett for å vise følelser.

De trenger i store trekk variasjon, spenning, utfordringer og frihet for at livet skal ha men- ing. De har mer sans for aktiv handling enn for passiv planlegging – og de er vanligvis  ikke spesielt analytiske i sin legning. De har tendens til å ta beslutninger ganske raskt og intuitivt. De blir lett rastløse dersom de må være alene i lange tider av gangen.

De har lettere for å sette prosjekter i gang – ta ledel- sen – enn “venstrehjernete” personer. Høyre hjernehalvdel er den stille hjernen. Den er
opptatt av her og nå. Den tar imot sansestimuli fra kroppen og oppfatter disse som energier.

Venstrehjernet

Typisk for “venstrehjernete” personer er at de tenker i detaljer, bearbeider informasjon på en logisk/analytisk måte, er kritiske og ønsker en relativt sterk kontroll med det som skjer rundt dem. Venstrehjernete personer er generelt sett mer innadvendte, reserverte og tenksomme enn høyrehjernete – og har lettere for å konsentrere seg om det de holder på med i øyeblikket.

De har som regel gode anlegg for tallbehandling/matema- tikk. I store trekk er de ganske grundige. En typisk perfeksjonist vil vanligvis være venstrehjernet. Venstrehjernete personer har som oftest et sterkt behov for orden og system – og de trenger vanligvis god tid når vanskelige beslutninger skal tas.

De tenker ofte mer “originalt kreativt” enn de typisk utadvendte. Det er venstre hjernehalvdel som sier “Jeg er”. Den skiller deg fra andre. Den har språk og fungerer lineært og metodisk. Venstre hjernehalvdel forholder seg til fortid og fremtid, og er opptatt av detaljer. Venstre hjernehalvdel er kroppens kommandosen- tral fordi den har et språk og fører en intern dialog.


Midt på skalaen

Dersom du ligger midt på skalaen, kan det tyde på at du har lettere for å «skifte gear enn de som hører til på skalaens ytterpunkter. Med dette menes at du har lettere for å variere arbeidsmåte for å løse forskjellige type problemer.

For eksempel kan du skifte relativt raskt mellom å fungere som ide’skaper, og å analysere problemene i dybden. Eller du skifter mellom å bearbeide detaljspørsmål i fet ene øyeblikket, og deretter uten særlige vansker går over til å vurdere hvordan detaljene  passer inn i en større helhet. Dette vil bety at du vil ha  relativt lett for å samarbeide med helt forskjellige personer, og du har en rimelig god evne til å omstille deg etter de varierende krav omgivelsene stiller til deg.

Kay Ellingsen🍒 917 tjueentusen

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s