Teamets potensial – bedriftens gullgruve?

 

Vi  lett for å tro at vi må være gode på alt, hvis vi skal bli gode ledere, bli lagt merke til, oppnå suksess eller karriere. Treningsprogrammer for å jobbe med våre svake sider har også vært vanlig dok- trine i ledertrening.

De fleste som har prøvd har «møtt veggen». De færreste av oss er «Supermann». Derfor er det befriende å jobbe med team og teamtrening hvor fokus er å bevisstgjøre og utnytte de sterke sidene til hvert enkelt teammedlem – bli enda bedre på det du er god på fra før og la andre i teamet ta seg av det du ikke er så god til.

I arbeidet med team er det nyttig å ha et verktøy å jobbe med, for eksempel et teamrolleverktøy som er utviklet av dr. Meredith Belbin. Verktøyet er basert på ni års omfattende forskning ved Henley Management College i England og er siden videreutviklet til et av verdens ledende og mest anerkjente verktøy for forståelse av team og teamroller.

Team og teambygging:

Når vi jobber med team og teambyggings- prosesser vil utgangspunktet være en team- rolleanalyse. Denne er basert på hvert enkeltteammedlems selvoppfattelse og resten av teamets oppfattelse av den enkelte.

Ofte er det store forskjeller mellom egen oppfattelse og teamets oppfatning. Dette gjelder også i veletablerte team som har jobbet sammen over lang tid.

Vi sender altså ut feil signaler om hvem vi egentlig er og hva vi er dyktige til og da blir det umulig for teamet å gjøre bruk av hverandre på en optimal måte.

Undersøk med deg selv hvor mange
arbeidsoppgaver du har i dag som du ikke synes er særlig motiverende eller som du føler du ikke får gjort på en god måte. Er det noen andre i ditt team som har egenskaper og en teamrolle som passer bedre til disse oppgavene?

Gjennom innsikt i hverandres
teamroller kan teamet bli langt mer bevisst på hvem som bør bidra i de ulike faser i en arbeidsprosess eller et prosjekt.

Det blir enklere å fordele oppgaver og lettere å se hvilke faser som er kritiske fordi det mangler teammedlemmenr med naturlig sterke team- roller på området.

Sammensetning og rekruttering:

Team er ofte sammensatt av medlemmer som er ganske like i sin adferd. Slike team vil aldri prestere optimalt. Med kunnskap om medar- beidernes teamroller og oppgavene teamet skal løse, blir det mulig å sette sammen effektive team.

I forhold til rekruttering vil man lett kunne «fylle hull» ved å være på utkikk etter mennesker som fyller den eller de teamrollene som mangler.

Resultater:
Gjennom teamanalyser, work-shops og coaching som er relatert til den arbeidshverdagen teamet faktisk befinner seg i, er det mulig å skape store forbedringer. Økt motivasjon, økt læring, bedre samspill og mer effektiv ressursutnyttelse er eksempler på effekter som også gir hyggelige utslag i bedriftens økonomiske resultater.

Kay Ellingsen🍒 915 39000

Kurs: KayEllingsen.no Rekruttering: Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s