HVOR FAGLIG DYGTIG BØR EN SALGSLEDER VÆRE?

image

Hvor faglig dyktig bør en salgsleder være?

Bør man vurdere en «videreutdannelse» innen Prestasjonsledelse og sertifisering som «Business Coach»? Ovennevnte er fysiske kurs-utviklingsprogrammer og ikke nettstudier.

Om du som salgsleder «ikke følger med i timen»

og ikke ser at dagens selger rolle har gått ut på dato, så får du i snarlig fremtid en konkurrent fra alle med en bachelor grad i salg og markedsledelse. Særlig fra elever som nå har arbeidet i noen år, og i tillegg behersker samtlige 24 salg og service ferdigheter.

Test deg selv på linken nedenfor:
(Og ring meg gjerne eller Mail til meg, så sender jeg deg innholdet i et utviklingsprogram)

https://kayellingsen.com/2016/01/26/bestselgerskolen-utdanner-dine-selgere-ogsa-i-provetiden-din-selger-vil-kunne-prestere-bedre-og-raskere/

Bestselgerskolen.no
Campus NooA – Offentlig
Godkjent Nettskole
Kay Ellingsen – 917 21000
Opplæringsansvarlig – Forfatter
Kursutvikler og Foredragsholder.
Kunnskapssenteret i Asker
Drammensveien 915,1385 Asker.

1. Salg og servicekvalitet –
De 24 salg og service ferdigheter:
http://www.nooa.no/course/salg-og-servicekvalitet/

2. Servicekvalitet og kundepleie: http://www.nooa.no/course/servicekvalitet-og-kundepleie/

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s