Tidspress er ikke bare et faktum.

 

imageKay Ellingsen 917 tjueentusen

Stresset som tidspress påfører kroppen, kommer fra bestemte former for tidssorteringer eller indre organisering av tid. Dette er også noe vi kan bestemme over når vi kjenner til de skjulte mønstrene som ligger bak.

Tidspress er ikke bare et faktum. Det er også en subjektiv opplevelse. Stresset som tidspress påfører kroppen kommer fra bestemte former for tidssorteringer eller indre organisering av tid. Dette er også noe vi kan bestemme over når vi kjenner til de skjulte mønstrene som ligger bak.

Den emosjonelle siden ved tilværelsen inntar mindre makt over individet fordi individet har makt over formen som ens egne indre sanseopplevelser innehar. Følelser, når de først erkjennes, er gjenstand for bevisst vurdering: «Ønsker jeg å fortsatt ha denne følelsen, eller ønsker jeg noe annet istedenfor?»

Implikasjonene i forhold til selvstyring av helsetilstanden er også svært spennende. Den psyko-somatiske (sinn-kropp) koblingen til helsen er faktisk en fordel når styring over den psykiske siden ved tilværelsen gjøres mulig.

Det viser seg at kroppens immunforsvarssystem er direkte tilkoblet kommunikasjonssystemet i hjernen og kroppen. Dette systemet er også et såkalt «smart» system. Immunforsvarssystemet er i stand til å lære og endre på sitt atferd. Vanligvis er hele prosessen automatisk og svært ubevisst. Allikevel ligger det «tanker» bak, en slags programmering som ligger på lur hos den menneskelige autopiloten – det ubevisste sinnet.

Hvem er det som bestemmer hva autopiloten skal foreta seg? Det kan virke som autopiloten bestemmer, men autopiloten får sine beskjeder via det bevisste sinnet med tanker og følelser som går ubemerket videre og blir oppfattet av autopiloten som kommandoer eller signaler om et ønske fra «sjefen».

Slik kommunikasjon kommer innenfra så vel som utenfra. Indre dialog som sier, «Jeg skulle ønske jeg var død», «Jeg orker ikke leve med dette», «Jeg håper jeg ikke blir syk igjen», er gode eksempler av negativ selvprogrammering. Autoriteter fra helseapparatet som kommer med budskap som: «Dette må du bare lære å leve med», «Du kan bare regne med X antall år igjen å leve», «Du har (feildiagonse)…», er eksempler av programmering utenfra. I bunn og grunn snakker vi om negativ hypnose, noe det ubevisste sinnet forstår på sin egen måte, akkurat som den forstår positiv kommunikasjon.

En ukjent antall helseproblemer kan bedres ved bevisstgjøring av denne form for sykdomsprogrammering. Et ukjent antall helseproblemer kan også bedres ved omprogrammering av budskap som ellers vedlikeholder dårlig helse, igangsetter sykdomskomplikasjoner og svekker den allmenne tilstanden. Vi skriver ukjent fordi et større og større antall symptomer og sykdommer viser seg å ha en tilknytning til den psykiske siden av tilværelsen.

Det er ingen som påstår at vi kan oppnå en kur for alt med velformet sansebasert informasjon på et ellers ubevisst plan. Det er derimot helt sikkert at ingen kjenner hvor grensene går i forhold til denne form for helsearbeid.

En positiv form for programmering ligger bak mange av resultatene, prestasjoner og handlingene vi foretar oss. En sammenlikning mellom de som får det til og de som ikke får det til, viser at de tenker annerledes på helt spesifikke punkter som er direkte avgjørende for utfallet av tiltenkt atferd. Selv innenfor idrettstrening har det vist seg hvor viktige de mentale prosessene er i forhold til å oppnå gode resultater.

Kay Ellingsen NBA

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s