Møte? • Vær klar på hvem du er, hva du gjør og hvorfor du ringer • Vær forberedt på å bli avbrutt innen 9 sekunder.

Den ansvarssøkende (røde kunden) er målrettet

Din atferd:
• Vær klar på hvem du er, hva du gjør og hvorfor du ringer • Vær forberedt på å bli avbrutt innen 9 sekunder.

Når du møter kunden for første gang gjennom telefonrøret, må du lytte deg frem til fargen:
Rødt stemmeleie og samtalestruktur er preget av:

• Rask talehastighet: 170-200 per minutt
• Direkte
• Styrende
• Monoton
• Faglig
• Selgende

Den røde bruker ofte ord som:
”Hva, når, nei, jeg”
Dann deg et bilde av kunden. Hva vet du om denne personen før du ringer? Hva vet du etter å ha hørt stemmen for første gang? Og hvordan finner du ut mer?

Den røde kunden er ofte forretningsmessig saklig og verbalt uttrykksfull, snakker fort, er rask, effektiv og bestemmende. Du kan regne med at den røde kunden vil overta styringen av samtalen.

Og du hører det på telefonsvareren. Beskjeden er kort, klar og konkret. Tilpass din beskjed til kundens atferdsstil. Da øker du sannsynligheten for at kunden faktisk ringer tilbake.

Det siste kunden skal høre, er hva han/hun skal gjøre. Du vil at kunden skal ringe deg, så si det.
Til den røde kan du si: Fint om du ringer meg raskt tilbake på telefon 91 000 744

Du skjønner at du har med en rød kunde å gjøre når du blir avbrutt. Din røde kunde er direkte og stiller konfronterende og provo-
serende hva-spørsmål:

Hva vil du? Kom til saken!

Hva skal jeg med produktet ditt?

Hva gjør  dette produktet for meg?

Hva betyr ditt produkt for min bunnlinje?

Den røde setter i gang diskusjoner fordi han/hun er en mester i å vinne dem. Det er mulig at du kan vinne en og annen diskusjon med denne kundetypen, men ikke gjør det.

Du taper salget. Røde kunder MÅ vinne. Den røde reagerer brått
og skifter humør raskt. Det kan virke både bryskt og arrogant.

Lar du deg bringe ut av fatning, har du tapt – både anseelse og salget. Røde kunder elsker å vinne, men forakter å tape.

Du trenger klokskap når du skal la din røde kunde vinne for du skal fremstå som en vinner samtidig som du skal la kunden vinne
over deg.

Overfor røde kunder kan du bruke den frekke og freidige fremgangsmåten når du booker
møter, jfr. Bestselgerens 24 ferdigheter.

Sender du e-post til en rød kunde, vil svaret som regel være “OK” selv om mailen hadde fire spørsmål.

Lykke til

KayEllingsen.no

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s