Kartlegg innkjøpsstilen til kunden din.

Nedenfor har du informasjon om den «pådrivende kunden»

Hvilken innkjøpsstil har kunden din? Innkjøpere av tjenester er som oftest ledere. På samme måte som selgere har sin salgss- til, har kunder sin egen innkjøpsstil. I visse tilfeller kan det være bra hvis kunde og selger har samme stil, for eksempel hvis begge er strukturerte.

I andre tilfeller kompletterer kanskje to stiler hverandre, for eksempel kan en som er sosial og en som er entusiast lykkes bra sammen. Noen ganger kan det oppstå problemer, for eksempel hvis begge to er pådrivende, men i ulik retning.

1) Les om rødt, gult, grønt og blått kjøpsmønster. Etterpå skal du tar for deg tre av dine viktigste kunder og noter deres atferdsstil.

Den pådrivende røde kunden som innkjøper Er krevende og utålmodig

Det er ofte bra å møte en pådrivende innkjøper. Hvis du bare kan tilfredsstille hans/hennes med det han ønsker, ordner han ofte resten selv. Han/hun kan være krevende og han/hun vil ha saker og ting akkurat på sin måte, ellers blir han/ hun lett irritert.

Denne irritasjonen vises direkte mot selgeren.

• Han/hun kan oppleves som ”høy på pæra” og selvsikker, noe som er tilfelle noen ganger. Fokuser på de tjenestene som skal kjøpes inn.

Han/hun har ofte en klar oppfatning om hva som skal kjøpes av hvem. Han/hun vil se raske resultater og liker ikke at saker ”trekker ut i langdrag”. Dikterer betingelsene

• Vurderingene baserer seg ofte på et økonomisk og realistisk syn. Den på- drivende innkjøperen har ofte utviklet sin funksjon slik at den er sterk internt. Han/ hun dikterer betingelsene og har laget tydelige regler for hvordan innkjøp skal håndteres.

• Den pådrivende innkjøperen har altså en klar oppfatning om hva han/hun skal ha og han er vanskelig å påvirke ettersom han/hun sjelden forandrer seg. Han/hun kan lett bli kategorisk og se ting i svart og hvitt. Hvis du ligger godt til, blir det ”grønt”. Men hvis du ligger dårlig til, blir det ”rødt”

Kay Ellingsen 91000 744

kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s