Pessimisten og Optimisten ved kundepleie 🍒

En studie av nonner viser at optimistene lever lenger enn pessimistene. Optimisten og pessimisten forklarer motgang grunn- leggende forskjellig,. Optimisten forklarer situasjonen med at det har oppstått en bestemt hendelse som han/hun bare
delvis kan lastes for. Den er tidsbegrenset og påvirker bare deler av livet. Det viktigste er at optimister kan gjøre noe med situasjonen. De lærer av den.

Både kundens og din tilværelse blir mer harmonisk om du er optimistisk og ser etter muligheter. Da faller det naturlig å legge vekt på topp service. Hva kan du selv gjøre for å beholde dine kunder?

Topp service gjør at kunden føler seg trygg på å bli verdsatt og tatt vare på. Hvis du kan få enhver kunde til å føle det, kom- mer kunden lettere tilbake.

Opplever kunden seg ivaretatt hver gang, kommer kunden tilbake igjen og igjen og igjen. Du har vunnet en lojal kunde.

Derfor er service så uendelig
betydningsfullt. Derfor er det uhyre viktig at alle som er i kontakt med kunden, er innstilt på å gi topp service – alltid.
Gode kunder er firmaets økonomiske basis. De er din egentlige sjef. Det er de som betaler lønna di.

Det er OK å miste kunder, bare du vet hvorfor. De fleste misfornøyde kunder blir bare borte. Uten å si noe om hvorfor. Ta derfor godt vare på den sure og misfornøyde kunden som klager. De gir deg muligheten til å gjøre det bedre neste gang. De andre, de som bare forsvinner uten videre, har du mistet for godt.

Og det uten at du har fått muligheten til å lære noe av det. Det er åpenbart svært dårlig butikk å gi bort sine beste kunder til sine verste konkurrenter. Du avgjør selv hvor mange kunder du gir bort.
Og ja, det er mulig å opptre som en dyktig service yter, selv på en dårlig dag.

Du må bare trene tilstrekkelig hardt og lenge. Det sier seg selv at det er lettere for en ansatt som vanligvis er blid og positiv å lære god kundebehandling enn for en som av natur er kritisk og skeptisk.

Du har serviceinnstilling når du

• liker å ha med mennesker å gjøre

• føler at det er positivt å yte tjenester

• prøver å forstå kunden – på kundens egne premisser

• viser at du interesserer deg for kundens ve og vel

• behandler hver kunde på individuell basis – og ikke som et slags «gjennomsnitts- menneske»

• tar imot klager uten å gå i forsvar

• har firmaets beste i tankene når du møter en vanskelig kunde

• løser kundens utfordringer på enkleste måte

• sørger for at kunden er glad for at det var nettopp deg han traff.

Serviceinnstilling er kort og godt at du opptrer slik at kunden fortsetter å komme tilbake – selv etter å ha opplevd et «uhell». Vi kan ikke alltid sikre oss mot at noe går galt eller at kunden blir sint eller skuffet. Det vi kan hindre, er at kunden forlater oss i samme elendige humør
som da han tok kontakt.

Spør kunden din følgende spørsmål:

✔ Hvor ofte vil du bli fulgt opp?
✔ Hva vil du ha hjelp til?
✔ Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?
✔ På hvilken måte kan jeg hjelpe deg?
✔ Hva skal til for at du kjøper av meg?

Ta en kikk inn på våre nye nettsider:

http://www.Next1.no

Kay Ellingsen 🍒

91 000 744

Nittientusensyvhundredeogførtifire

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s