Hvordan få dine «superselgere» til å bli «Bestselgere»?

image

Som leder kan du forvente at din «gode» selger (heretter kalt gul medarbeider) vil gjøre noe annet enn det du trodde du avtalte. Han/hun elsker nye impulser, så du må sette rammene for din gule medarbeiders store evne til å engasjere seg i siste sak. Endringer er fint, men det skorter ofte på tålmodigheten. Vær forberedt på å kontrollere tidsbruken. Det er sjeldent
at du finner en gul gjennomfører. Han/hun er opptatt av fremtid og opplevelser.

• Legg opp til en uformell tone
• Legg vekt på det nye og interessante
• Unngå å ta kontroll over samtalen eller
snakke for mye
• Omgås din gule medarbeider anerkjen-
nende, spontant og humørfullt
• Lytt aktivt
• Ta deg tid til å styrke relasjonen deres
• Gi uttrykk for at du verdsetter hans/hennes entusiastiske væremåte
• Regn med at han/hun spøker bort det viktige
• Oppmuntre til å sette mål som gir
belønning og anerkjennelse

Gi frihet og anledning til å være ”best”
• Drøft salgssituasjonen åpent og utvunget

Tillat den signalgule medarbeider å snakke før andre, og å bli hørt
• Drøft ideer og gi gode råd
• Plei også private relasjoner
• Begrens overvåkning til et minimum for å fremme uavhengighet
• Motiver med emosjonell appell

En person med gule atferdstrekk kan øke sin effektivitet ved å
• utvikle en mer realistisk vurdering av
mennesker og situasjoner som inkluderer både negativ og positiv informasjon
• strukturere en prosess slik at oppgaver fullføres i tide og på en ordentlig måte
• utvikle evnen til å være fast og direkte når han/hun håndterer en mellommenneskelig konflikt
• være villig til å høre på og ta i betraktning andres negative følelser og tanker
• utvikle en bedre styring av sitt tidsforbruk • vurdere hvor mye tid som blir brukt til møter og muntlig kommunikasjon med andre Ros din medarbeider

Når du roser din gule medarbeider, skal du fortrinnsvis gjøre det i andres påhør. Benytt entusiasme og offentlig ros for medarbeider- ens positive holdninger, muntlige framstil- linger og mellommenneskelige ferdigheter: Bruk sterke ord som flott og fantastisk! “Bra” er ikke bra i guler ører. Din gule medarbeider liker å bli likt. Feilretting er ikke noe for han/ henne. Utviklingspotensialet ligger i å bli enda bedre, enda mer populær og vellykket. Fokus kan gjerne være på bedre samhandling og samarbeid.

Business Acaemy 24 vil gi deg faglig påfyll og du er nå invitert til å få tilgang til vår faglig godkjente nettskole.

Kay Ellingsen🍒 917 21000

Kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s